آش انار ، آش ترش پاییزی
آش انار یکی از انواع آش های سنتی ایرانی است.
آش انار یکی از آش های خوشمزه با طعم ملس است که کمتر پخته میشود. این آش مخصوص فصل پاییز و زمستان و بسیار سبک و مناسب شب یلدا است. طرز تهیه آش انار ساده است و پیشنهاد میکنیم در روز های سرد این غذا را درست کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم تهیه آش انار :
برنج: ۲ پیمانه
سبزی آش: یک کیلوگرم
لپه: یک چهارم پیمانه
پیاز: ۴ عدد
گوشت چرخ کرده: نیم کیلوگرم
انار: ۲ کیلوگرم
گلپر: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
نعناع خشک برای تزیین
طرز تهیه آش انار :
لپه را چند ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن از بین برود و خوب پخته شود.
دو عدد از پیاز ها را خلالی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
لپه، پیاز سرخ شده، نمک و فلفل را با ۴ تا ۵ لیوان آب در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا لپه پخته شود. سپس یک پیمانه برنج را به مواد افزوده و بگذارید کاملاً بپزد.
دو عدد پیاز دیگر را روی گوشت چرخ کرده رنده کنید و با کمی نمک و فلفل خوب ورز دهید. یک پیمانه برنج دیگر را جداگانه بپزید و به گوشت بیفزایید. سپس آن ها را به شکل کوفته درست کرده و در آش بریزید.
سبزی آش را پس از شستن خرد کرده و نیم ساعت آخر پخت به آش اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا آش جا بیفتد.
آب انار ها را بگیرید و اواخر پخت در آش بریزید. به جای این مقدار انار میتوانید از یک پیمانه رب انار استفاده کنید. البته آب انار طعم بهتر و تازه تری به آش میدهد.
در ۵ دقیقه آخر پخت، گلپر اضافه کنید و آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین و سرو کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی مجله دلتا را بخوانید.