وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

آجیل پلو، غذای اعیانی آذربایجانی‌ها

14 دی 1400 توسط delta mod

آجیل پلو یکی از انواع پلوها است که بیشتر در آذربایجان تهیه می‌شود و همان‌طور که از نامش پیداست از انواع مغزهای دلخواه تهیه می‌شود. این غذا بسیار پر انرژی و خوشمزه است.

در بعضی مناطق آذربایجان در مهمانی‌های رسمی‌شان، پلوی مخلوط و پروپیمانی درست می‌کنند که به آجیل پلو معروف است. شما هم این پلوی خوشمزه و پررنگ و لعاب را برای مهمانی‌های خود امتحان کنید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه آجیل پلو را یاد بگیریم.

مواد لازم
برنج: ۵۰۰ گرم
مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم
برگه زردآلو: ۳۰۰ گرم
برگه قیسی: ۵۰۰ گرم
خلال بادام: ۲۰۰ گرم
خلال پسته: ۲۰۰ گرم
زرشک: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
زعفران سائیده شده: ۱ قاشق چای‌خوری
کره: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه آجیل پلو
مرحله اول
ابتدا تکه‌های مرغ را بشویید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس آن‌ها را خرد کنید. برنج را هم از چند ساعت قبل خیس نمایید.

مرحله دوم
قابلمه‌ای حاوی آب روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس برنج را همراه با نمک به آن اضافه کنید و بگذارید مغز آن نیم‌پز شود. بعد آن را آبکشی کنید.

مرحله سوم
برگه‌های زردآلو را بشویید و در کاسه مناسبی حاوی مقداری آب حدود ۲ ساعت خیس کنید. زرشک را نیز پاک کرده و پس از شستن در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. حالا قیسی‌ها را هم بشویید و از وسط نصف کنید. قیسی‌های نصف شده را در مقداری آب خیس کنید.


مرحله چهارم
در یک تابه مناسب مقداری کره بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. سپس کمی زعفران به آن اضافه کرده و قیسی‌ها را در مخلوط کره و زعفران کمی تفت دهید. از طرف دیگر یکی از پیاز‌ها را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید. سپس در تابه دیگری مقداری کره بریزید و پیاز خردشده را در آن سرخ کنید. در این فاصله برگه‌های زردآلو را نیز داخل سبدی بریزید و بگذارید آب اضافی آن‌ها خارج شود. پس از آن، به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. زرشک را هم به صورت جداگانه در کره یا روغن سرخ کنید.

مرحله پنجم
پیاز دیگر را نیز به صورت خلالی خرد کنید و در تابه دیگری حاوی کمی کره و زعفران تفت دهید. پس از آن تکه‌های مرغ را همراه با نمک اضافه کرده و سرخ کنید.

مرحله آخر طرز تهیه آجیل پلو
در قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و ته آن را با سیب‌زمینی یا نان بپوشانید. سپس برنج، مخلوط برگه زردآلو، قیسی، خلال بادام و پسته و زرشک را به صورت لایه لایه آن‌قدر بریزید تا مواد تمام شود. بعد آن را به روش معمول دم کنید.

اگر به غذاهای مجلسی علاقه دارید خورشت مرغ افشاری، غذای مجلسی ایرانی را هم در مجله بخوانید.

 

پیشنهاد مطالعه: هویج پلو بدون گوشت را بخوانید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: غذای ایرانی مجله آشپزی دلتا مجله دلتا

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس