وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

کلوچه خرما و گردو ؛ عصرانه گرم و دلپذیر

06 مهر 1398 توسط delta mod

کلوچه خرما و گردو از کلوچه‌های سنتی ایرانی است که ارزش غذایی بالایی دارد.



کلوچه خرما و گردو یکی از شیرینی‌های خوش‌مزه، مفید و مغذی و گزینۀ مناسبی برای سرو در وعدۀ صبحانه یا عصرانه است. این کلوچه با یک نوشیدنی داغ مانند چای، در کنار پنیر حسابی می‌چسبد.

مواد لازم:
تخم‌مرغ: یک عدد
شیر ولرم: یک‌چهارم لیتر
شکر: 50 گرم
گردو: ۱۵۰ گرم
خرما: ۲۵۰ گرم
آرد سفید: 500 گرم
روغن مایع: 100 گرم
مایه خمیر فوری: ۱۰ گرم
وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
دارچین: یک قاشق چای‌خوری
زنجبیل: نصف قاشق چای‌خوری
کنجد و زعفران دم‌کرده به میزان لازم
طرز تهیه:

یک و نیم قاشق از شکر را به شیر افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم. شیر را در شیرجوش می‌ریزیم و روی حرارت کم می‌گذاریم تا کمی گرم شود.

شیر باید ولرم باشد. چون اگر شیر خیلی داغ شود، خمیرمایه از بین می‌رود و اگر شیر سرد باشد، خمیرمایه خوب عمل نمی‌آید.

خمیرمایه را در ظرفی ریخته و شیر را به آن می‌افزاییم. روی آن را سلفون می‌کشیم و در جای ثابتی می‌گذاریم.

۱۰ دقیقه برای عمل آمدن خمیرمایه کافی است .پس از ۵ دقیقه خمیرمایه فعال می‌شود و روی سطح شیر به‌صورت کف یا حباب‌ ظاهر می‌شود.

پس از به‌عمل آمدن خمیر، بقیۀ شکر را با روغن و وانیل به آن می‌افزاییم و خوب هم می‌زنیم.

آرد را کم‌کم به مواد اضافه کرده، ورز می‌دهیم تا خمیر یکدست شود و به دست نچسبد.

سپس در محیط خانه روی خمیر پارچه می‌اندازیم تا حدود نیم ساعت استراحت و پف کند.

برای آماده کردن مواد داخل کلوچه، هسته و پوست خرما را می‌گیریم. سپس در تابه‌ای روی حرارت کم تفت می‌دهیم تا خرما نرم شود.

گردو را هم ریز خرد کرده و با زنجبیل و دارچین به خرما افزوده و خوب با هم مخلوط می‌کنیم.

فر را از قبل روشن می‌کنیم تا گرم شود. کف سینی فر را چرب می‌کنیم.

از خمیر به اندازۀ یک گردو برداشته و با دست به آن حالت می‌دهیم تا شبیه دایره شود.

خمیر را از وسط باز کرده، کمی از مواد خرما در آن می‌گذاریم.

 

همۀ خمیر را به این شکل آماده کرده و با فاصله در سینی می‌چینیم. در صورت تمایل با مهر مخصوص کلوچه روی خمیرها فشار دهید تا پهن شوند.

در کاسه‌ای زردۀ تخم‌مرغ را با زعفران، یک قاشق چای‌خوری شکر و یک قاشق شیر به‌خوبی مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند.

سپس قلم‌مو را داخل مخلوط زده و روی سطح کلوچه‌ها می‌کشیم.

در آخرمقداری کنجد روی کلوچه‌ها می‌پاشیم.

سینی را در فر می‌گذاریم. 20 تا 30 دقیقه زمان لازم است تا کلوچه‌ها کاملاً بپزند.

پس از پختن و خنک شدن آن‌ها را در ظرف بچینید و سرو کنید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس