کلم پلو ، غذای خوش عطر و ساده
کلم پلو از انواع پلو های ایرانی است.
کلم پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که بسیار ساده درست میشود و طرفداران زیادی دارد. در تهیه کلم پلو از ادویه های مختلفی استفاده میشود و به همین دلیل این غذا بسیار خوش عطر و بو است. برای آشنایی با طرز تهیه یک کلم پلوی عالی، با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم تهیه کلم پلو :
برنج: ۳ پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
کلم پیچ: ۲۵۰ گرم
زعفران دم کرده به میزان لازم
ادویه های مختلف به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه کلم پلو :
پیاز را خلالی خرد کرده و با روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
انواع ادویه های دلخواه را با نمک و فلفل به پیاز افزوده و خوب تفت دهید تا خامی آن ها گرفته شود.
هر چه تعداد ادویه ها بیشتر باشد، کلم پلو خوشمزه تر میشود.
کلم را هم خلالی خرد کرده و با پیاز داغ تفت دهید تا نرم شود.
رب و گوشت چرخ کرده را به مواد بیفزایید و با هم مخلوط کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، آن را از روی شعله بردارید.
این غذا را میتوان بدون رب هم درست کرد.
برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید. آن را در آب در حال جوش بریزید و وقتی کمی نرم شد، آبکش کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه، مطلب بفرماییدکلم پلو شیرازی با کوفته قلقلی را مطالعه کنید.
کف قابلمه کمی روغن ریخته و نان یا برنج برای ته دیگ بگذارید.
برنج آبکش شده و مواد را لایه لایه در قابلمه بریزید. بهتر است لایه آخر برنج باشد.
مقداری زعفران دم کرده روی برنج بریزید و شعله را زیاد کنید تا پلو بخار کند. سپس دمکنی گذاشته، حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.
پس از نیم ساعت غذا آماده است. آن را در دیس بکشید و با سبزی و سالاد شیرازی سرو کنید.
کلم پلو رستورانی :
در رستوران ها مایه کلم و مایه گوشتی را جداگانه درست میکنند. به این صورت که کلم و پیاز را با انواع ادویه ها تفت میدهند و لا به لای برنج دم میکنند.
سپس گوشت، رب و پیاز داغ را با هم مخلوط کرده و پس از اینکه پلو دم کشید، آن را روی غذا میدهند.
در اصل در کلم پلو رستورانی، گوشت با برنج دم نمیشود.
کلم پلو بدون گوشت :
این غذا را بدون گوشت هم میتوان طبخ کرد. به این صورت که گوشت چرخ کرده را از مواد لازم حذف کرده و بقیه مواد را با هم مخلوط و با برنج دم کنید.
کلم پلو بدون گوشت مناسب افرادی است که از گوشت قرمز پرهیز میکنند.
طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی :
برای این غذا گوشت چرخ کرده با مواد مخلوط نمیشود.
کوفته قلقلی را جداگانه درست کرده و کنار بگذارید. وقتی کلم پلو آماده شد، آن را در دیس بکشید و گوشت قلقلی ها را روی آن بگذارید.