کباب کاسه ای ؛ کباب ایرانی در فر
حتما میدانید که طیف کبابها بسیار متنوع هستند و این تنوع هم بخاطر محبوبیت آنها در بین مردم است. فرقی هم ندارد که کباب متعلق به کدام شهر یا کشور باشد. در هر صورت، کباب خوشمزه و محبوب است.
علاوه بر کاسه کباب اردبیلی، یک نوع کباب کاسه ای دیگر هم در لیست کبابهای ایرانی به چشم میخورد. در این غذا از کباب بجای ظرف استفاده میشود و در آن برنج ریخته میشود. این مدل کباب را در فر درست میکنند. در این مطلب از مجله دلتا طرز تهیه این کباب کاسه ای را آماده کردهایم. شک نکنید که این غذا به امتحان کردنش میارزد و بسیار هم خوشمزه است.
مواد لازم برای تهیه کباب کاسه ای
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز یک عدد بزرگ
آرد یک قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۳ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۳ عدد متوسط
برنج یک لیوان
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
کره به میزان دلخواه
طرز تهیه کباب کاسهای
مرحله اول
پیش از هر چیز، فر را روشن و روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد، تنظیم کنید تا گرم شود. سیب زمینیها را در یک ظرف، آبپز کنید.
در یک ظرف مناسب، پیاز را رنده کنید و آب آن را با دست بگیرید. پیاز را خوب فشار دهید و تفاله خشک آن را جدا کنید.
مرحله دوم
گوشت چرخ کرده را در یک ظرف مناسب بریزید و به همراه آرد، نمک، فلفل و پیاز مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید. این مایه کباب کاسه ای را، به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
یک ظرف پیرکس انتخاب کنید و گوشت را کف آن پخش کنید. طوری که دیوارهها و کف ظرف، با گوشت چرخ کرده پوشیده شود. روی گوشت را کره ذوب شده یا روغن بریزید. ظرف را به فر منتقل کنید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان برای پخت گوشت کافی است.
مرحله سوم
برنج را از قبل بشویید و خیس کنید. یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و برنج را بعد از شستن، به قابلمه اضافه کنید. روی برنج آب بریزید تا حدی که به اندازه یک بند انگشت روی آن، آب باشد.
کمی کره و نمک به برنج اضافه کنید و اجازه دهید آب، بخار شده و برنج هم نرمتر شود. بعد از این که آب داخل قابلمه بخار شد، برنج را در کف قابلمه جمع کنید و در ظرف را بگذارید. بعد از ۲ یا ۳ دقیقه، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج بپزد.
مرحله چهارم
گوجهها را در یک تابه با کمی روغن یا کره، سرخ و به آن کمی نمک و فلفل اضافه کنید. سیب زمینی آبپز شده را از آب خارج کنید و پوست آنها را بگیرید.
بعد از آماده شدن کباب، آن را از فر بیرون بیاورید. کباب را از ظرف خارج کنید و در ظرفی قرار دهید که میخواهید آن را سرو کنید.
برنج کته شده را با کمی کره آغشته کنید و آن را در میان گوشتی که از فر بیرون آوردهاید، بریزید. سیب زمینی آبپز و گوجه فرنگی سرخ شده را کنار برنج بگذارید و با هم سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کباب مرغ تابهای؛ یک غذای لذیذ و ساده را مطالعه کنید.