چطور دلمه برگ مو درست کنیم
دلمه یک غذای اصلی محسوب میشود ولی به عنوان پیشغذا هم بسیار محبوب است. این غذای خوشمزه را میتوان هم به صورت سرد و هم به صورت گرم سرو کرد.
دلمه یکی از غذاهای خوشمزه مناطق مدیترانهای و خاورمیانه است که از ایام بسیار قدیم در کشورهای این مناطق تهیه میشده است. دلمه با پر کردن سبزیجاتی مثل برگ مو، کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، پیاز، کدو و بادمجان از انواع حبوبات، سبزیها و پروتئینها تهیه میشود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه دلمه برگ مو را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای دلمه برگ مو (برای ۶ نفر)
برگ مو یک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
سبزی دلمه ۴۰۰ گرم (مرزه، تره، پیازچه، شوید)
پیاز متوسط ۳ عدد نگینی خرد شده
لپه دو سوم پیمانه
برنج دو سوم پیمانه
بلغور گندم دو سوم پیمانه
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
ماست ۲ قاشق غذاخوری
کره ۱۰۰ گرم
زرشک ۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری به میزان لازم
طرز تهیه دلمه برگ مو
مرحله اول
برای شروع پیاز را در تابه با کمی روغن تفت دهید تا جایی که طلایی شود؛ سپس گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنید. بعد از این که گوشت کمی تغییر رنگ داد، ادویهها را هم اضافه کنید. پس از این که گوشت را با ادویهها تفت دادید، سبزی، لپه، بلغور و برنج را اضافه کنید. در پایان نیمی از کره را همراه با ماست به ترکیب بیفزایید، نمک آن را تنظیم کنید و مواد داخل دلمه را کنار بگذارید.
نکته: میتوانید در این مرحله به جای استفاده از ماست، رب آلوچه یا رب انار به مواد اضافه کنید.
مرحله دوم
پس از شستن برگها، آنها را چند لحظه در آب در حال جوشیدن قرار دهید و سپس آبکش کنید. برای پر کردن دلمه، بهتر است برگ را به شکلی روی میز یا تخته آشپزی بگذارید که پشت آنها (بخشی که رگبرگهای برجسته دارد) رو بالا باشد. سپس مقداری از مواد را روی برگ قرار دهید. ابتدا دو طرف کناری برگ مو را به داخل تا کرده سپس از پایین برگ مو به سمت بالا بپیچید.
نکته: برای دلمه برگ مو بهتر است برگهایی را بخرید که سایز متوسط و رگبرگهای ظریفی دارند، رنگ آنها روشنتر است و شیارهای آنها خیلی عمیق و فرو رفته نیست.
مرحله سوم
کف قابلمه خود را دو لایه برگ مو بچینید. سپس دلمهها را به ترتیب روی هم بگذارید و در پایان یک بشقاب روی آنها قرار دهید. ۲ پیمانه آب روی دلمهها بریزید و اجازه دهید به مدت ۱٫۵ الی ۲ ساعت بپزند. در ۳۰ دقیقه آخر پخت، رب انار را با یک لیوان آب مخلوط و رقیق کنید و روی دلمهها بریزید.
مرحله چهارم
در انتها باقیمانده کره را روی دلمهها قرار دهید و آنها را آماده سرو کنید. پس از چیدن دلمهها در ظرف سرو آنها را با زرشک و پیاز داغ تزئین کنید. دلمه برگ مو شما حاضر است. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب چطور باقالی پلو با بوقلمون درست کنیم؟ را مطالعه کنید.