پیاز پلو با گوشت چرخ کرده ، پلوی مقوی و سنتی
در زبان ترکی به پیاز سوغان گفته میشود به همین دلیل به این غذا سوغان پلو نیز گفته میشود. این غذا عطر و طعم بسیار خوبی دارد و در بین مردم اردبیل بسیار محبوب است.
پیاز پلو یا سوغان پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی شهر اردبیل است. برای تهیه این پلوی خوشمزه باید پیازهای کوچک بنفش را تهیه و آنها را به صورت درسته سرخ کنید. شما میتوانید این غذا را مانند دیگر غذاهای سنتی با گوشت، مرغ یا گوشت چرخ کرده تهیه کنید. امروز در مجله دلتا طرز تهیه پیاز پلو با گوشت چرخ کرده را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه پیاز پلو سنتی
پیاز بنفش کوچک ۱۰ عدد
برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
نمک و آبلیمو به مقدار لازم
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
فلفل سیاه و سماق به مقدار لازم
طرز تهیه پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده
مرحله اول
ابتدا پیازهای کوچک را پوست بگیرید و آنها را بشویید. داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیازها را به صورت درسته با مقداری نمک و آبلیمو تفت دهید تا مغز پخت و طلایی شوند. حتما حرارت ملایم باشد تا یکدست سرخ شوند.
مرحله دوم
یک عدد پیاز را رنده ریز بزنید و داخل کاسه ریخته و به همراه گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و سماق خوب ورز دهید. سپس مواد را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا منسجم شود. در همین حین پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک و شیشهای شود.
مرحله سوم
مواد را از یخچال خارج کنید و به اندازه یک گردو از گوشت بردارید و در دست گرد کنید. داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پس از داغ شدن گوشت قلقلیها را درون روغن سرخ کنید. در انتها وقتی گوشتها سرخ شدند مخلوط پیاز داغ مرحله قبل را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم
در ادامه برنج را که از قبل با کمی نمک خیس کردهاید روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. در حین جوشیدن کف روی برنج را بگیرید و برنج را آبکش کنید. سپس کف قابلمه روغن ریخته و تهدیگ مورد نظر را قرار دهید. روی تهدیگ یک لایه برنج، مقداری از پیازهای درسته سرخ شده و کمی گوشت قلقلی قرار دهید و در آخر روی آن زعفران بریزید. این کار را مجدد تکرار کنید تا گوشت، برنج و پیاز تمام شود. سپس برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید. بعد از پخت برنج را در ظرف مناسب سرو ریخته و روی آن را با چند تکه گوشت قلقلی و چند برگ گشنیز تزئین کنید. نوش جان.
نکات کلیدی در تهیه پیاز پلو
میتوانید برنج را جداگانه هم دم بگذارید و در هنگام سرو روی مواد پیاز و گوشت قلقلی بریزید.
تهیه پیاز داغ و مخلوط کردن آن با گوشت قلقلی اختیاری است.
میتوانید به جای آرد نخودچی از آرد یا پودر سوخاری استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب پلو یونانی با مرغ، غذایی خوشعطر را مطالعه کنید.