پلوی عربی؛ ناهاری خوشمزه
پلوی عربی یکی از انواع غذاهای بینالمللی است که گوشت و ادویه جات خوشعطر متنوع به آن طعم و مزه بینظیری میدهد.
پلوی عربی یا مجبوس گوشت نوعی غذای عربی است که به علت داشتن مرغ، گوشت و ادویههای متداول در آشپزی ایرانی با ذائقه ما همخوانی دارد. طرز تهیه پلوی عربی ساده است و طبخ آن زمان زیادی نمی برد. با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم
برنج دانه بلند شسته شده و خیس خورده ۲ پیمانه
گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم خرد شده به قطعههای بزرگ
سیب زمینی ۳ عدد
دارچین، میخک، زیره و هل برای مخلوط شدن با پلو ۲ قاشق غذاخوری
کشمش ۱/۲ لیوان
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۳ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد حلقه شده
ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
فلفل سبز ۱ عدد
هل و دارچین برای پخت گوشت به مقدار لازم
نمک به مقدار نیاز
طرز تهیه پلوی عربی
ابتدا گوشت تکه شده را داخل ظرفی ریخته و اجازه دهید با آب بپزد. میزان آب را بیشتر در نظر بگیرید زیرا از باقی مانده آن برای پخت برنج استفاده میکنیم. در حین پخت گوشت به آن دارچین، هل و نصف یک پیاز را اضافه کنید و درب ظرف را ببندید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد.
بعد از پخت گوشت، آن را از آب جدا کرده و سپس برنج را به آب گوشت اضافه کنید تا بپزد.
در حین جوشیدن برنج به آن فلفل و ادویه را اضافه کنید. کمی که برنج مغزپخت شد آن را آبکش کنید.
در این مرحله، پیازها را حلقهای برش زده و با مقداری روغن اجازه دهید سرخ شود. سپس گوجهفرنگیها را نیز اضافه کرده و تفت دهید.
ادویهها را به همراه گوشت پخته شده به مواد قبلی اضافه کنید.
سپس سیب زمینیهای برش زده را روی گوشت بچینید.
حالا یک لایه برنج آب کش شده را روی مواد قبلی بریزید. در ادامه مقداری کشمش و کاری را نیز اضافه کنید.
دوباره لایه بعدی برنج را بریزید و مجدد کشمش و ادویه کاری را اضافه کنید. این کار را تا پر شدن قابلمه تکرار کنید.
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غذا دم بکشد. حدودا ۲۰ دقیقه زمان لازم است.
هنگامی که غذا پخت همه مواد را با کفگیر مخلوط کرده و سپس در ظرف مناسب سرو کنید.
در دستور پخت این پلو میتوان از تکههای مرغ به جای گوشت استفاده کرد.
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید