نگهداری سبزیجات ؛ به همین راحتی
در این مطلب روش بلانچ کردن را آموزش میدهیم تا بیشتر از طعم و تازگی سبزیجات لذت ببرید.
بلانچ کردن یک تکنیک آشپزی است که با آموزش آن میتوان سبزیجات و برخی مواد غذایی دیگر را با حفظ طعم و رنگ برای مدتی طولانی نگهداری کرد. استفاده از این روش آنزیمهایی را که باعث فساد و از بین رفتن طعم و رنگ سبزیجات میشوند، متوقف میکند.
از سبزیجات بلانچ شده میتوان در انواع سالاد، انواع دیپ یا به تنهایی استفاده کرد.
پیشنهاد میشود آموزش بلانچ سبزیجات را حتماً دنبال کنید.
مواد لازم:
سبزیجات به اندازه و نوع دلخواه
آب بهازای هر نیم کیلو سبزیجات: ۳ لیتر
یخ بهازای نیم کیلو سبزیجات: ۵۰۰ گرم
نمک بهازای هر ۳ لیتر آب: نصف پیمانه
طرز تهیه:
داخل یک قابلمۀ بزرگ آب را جوش بیاورید و نمک را اضافه کنید. نمک به حفظ رنگ سبزیجات کمک میکند.
در صورتی که سبزیجات نیاز به پوست کنده شدن یا خرد شدن دارند، قبل از گذاشتن در آب جوش این کار را انجام دهید تا از اکسیده شدن سبزیجات جلوگیری شود.
سپس سبزیجات را در آب جوش بگذارید. اکثر سبزیجات بین ۲ تا ۵ دقیقه برای بلانچ کردن زمان لازم دارند. مراقب باشید سبزیجات بیش از حد نپزند. چون در این روش سبزیجات نباید نرم شوند.
پس از اینکه سبزیجات بلانچ شدند، فوراً از آب جوش دربیاورید. آنها را داخل ترکیب آب و یخ بگذارید تا روند پخته شدن متوقف شود. سبزیجات را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی کاملاً خارج شود.
با این شیوه میتوانید سبزیجات را داخل فریزر بگذارید و هر زمان که خواستید از آنها استفاده کنید. سبزیجات بلانچ شده را به تنهایی یا کنار غذاهای دیگر میل کنید و لذت ببرید.
همچنین بخوانید:
نوشیدنی های خنک و گوارا ؛ برای روزهای گرم
اسموتی بهاری ، خنک بنوشید
ترشی مخلوط ، چاشنی رنگین سفره های ایرانی
حلوای هویج ؛ خوش رنگ و خوش مزه
کتلت ماهی ؛ غذای بی نظیر دریایی