نان پیتا ، محبوب خاورمیانه
نان پیتا یکی از انواع نان های لبنانی است که در دنیای عرب و خاورمیانه جایگاه خاصی دارد.
نان پیتا در تهیه ساندویچ های مختلفی مانند ساندویچ فلافل استفاده میشود. نان پیتا که بیشتر به صورت مثلثی برش داده میشود، به تنهایی و به صورت برشته شده هم با دیپ های مختلف سرو میشود. همچنین میتوان این نان را با روغن زیتون و ادویه های دلخواه مخلوط و در فر یا روغن سرخ کرد.
مواد لازم تهیه نان پیتا :
آرد: یک و نیم پیمانه
خمیر مایه: یک قاشق چای خوری
شکر: یک قاشق چای خوری
بیکینگ پودر: یک هشتم قاشق چای خوری
نمک: نصف قاشق چای خوری
روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
آب ولرم: نصف پیمانه
طرز تهیه نان پیتا :
آرد، شکر، نمک، بیکینگ پودر و خمیر مایه را در کاسه ای مخلوط کنید. آب ولرم و روغن به مواد افزوده، خوب هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
خمیر را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید. سپس کاسه ای را چرب کرده و خمیر را در آن بگذارید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و یک ساعت در جای گرم به آن استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
پس از استراحت، خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. روی سطح کار آرد بپاشید و خمیرها را به پهنای ۲۰ سانت باز کنید. برای جلوگیری از خشک شدن خمیر ها، در طول کار روی آن ها را با سلفون بپوشانید.
فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود. نان ها را روی سینی فر در طبقه وسط بگذارید. صبر کنید تا نان ها پف کنند. سپس به سرعت آن ها را از فر بیرون بیاورید. بیش از حد ماندن نان در فر، باعث خشک شدن آن میشود. نان ها را پس از بیرون آوردن از فر میان پارچه بگذارید تا نرم بمانند.
نکات تهیه نان پیتا :
نان پیتا اغلب با غذا ها، سالاد و … مصرف میشود.
میتوانید به جای بیکینگ پودر از یک قاشق چای خوری بهبود دهنده استفاده کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی مجله دلتا را بخوانید.
همچنین بخوانید:
حمص ؛ پیش غذای لبنانی
تهیه نان سیر در ۳۰ دقیقه
سالاد تبوله ؛ مقوی و رژیمی