مقلوبه پلو ، پلوی خوشمزه عربی با مرغ و بادمجان
یکی دیگر از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای عربی، مقلوبه پلو است که در مدلهای مختلف و با مواد متنوع طبخ میشود.
مقلوبه پلو یکی از پلوهای عربی است که بیشتر در لبنان تهیه میشود و بسیار شبیه ته چین خودمان است با این تفاوت که ماست و تخم مرغ ندارد. این پلوی بسیار خوشمزه مانند دیگر غذاها، هم با مرغ و هم با گوشت تهیه میشود و زمان تهیه آن بسیار کوتاه است. امروز در مجله دلتا مقلوبه مرغ و بادمجان را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه مقلوبه مرغ و بادمجان
برنج ۳ پیمانه
سینه مرغ یک عدد
بادمجان ۲ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد
پیاز یک عدد
سیر ۲ حبه
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
برگ بو یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه مقلوبه مرغ و بادمجان
مرحله اول
برنج را با کمی آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. برای تهیه این غذا فرقی ندارد که از سینه یا ران مرغ استفاده کنید. مرغ را به همراه ادویه، نمک، برگ بو، پیاز ۴ قسمت شده و سیر حلقه حلقه شده داخل قابلمه بریزید و روی آن آب ریخته و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید تا مرغ پخته شود و بعد از پخت مرغ را از آب خارج کنید و بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله دوم
بادمجان را پوست بگیرید یا اینکه میتوانید آن را خوب بشویید و با پوست حلقهای برش بزنید و برای ۳۰ دقیقه داخل آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن از بین برود سپس آبکش کنید و کنار بگذارید. زعفران را دم کنید و اجازه دهید تا دم بکشد و خوشرنگ شود.
مرحله سوم
برنج را روی حرارت قرار دهید تا کم کم به جوش بیاید. بعد از نرم شدن برنج آن را آبکش کنید و برنج آبکش شده را داخل کاسه ریخته و به آن زعفران دم کرده اضافه کنید به طوریکه کل برنج زعفرانی شود.
مرحله چهارم
کف قابلمه روغن بریزید و مرغ پخته شده را به همراه بادمجان کف قابلمه قرار دهید. نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید و مانند ته چین آن را خوب صاف کنید. روی برنج مجدد کمی مرغ پخته شده و بادمجان و گوجه فرنگی حلقهای شده قرار دهید و مابقی برنج را ریخته و برای ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا مقلوبه پلو دم بکشد. در انتها برای تزئین از زرشک و خلال بادام تفت خورده میتوانید استفاده کنید و یا چند عدد بادمجان سرخ کنید و کنار پلو قرار دهید. نوش جان.
نکات کلیدی در تهیه مقلوبه پلو عربی
میتوانید از سیب زمینی نیز در بین این پلو استفاده کنید.
آب مرغ باقی مانده را دور نریزید و از آن برای تهیه استاک مرغ استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب خورشت مرغ مراکشی، خوراکی دلچسب و پر ادویه را مطالعه کنید.