مرغ ناردونی زعفرانی
مرغ ناردونی از غذاهای شمالی اصیل است که در روزهای سرد به سفرههای ایرانی رنگ و رو میدهد.
مرغ ناردونی یا خورشت ناردون یکی از غذاهای لذیذ محلی شمالی است که با شروع فصل انار، طبخ آن بیشتر میشود. از آنجا که در تهیه این غذا میتوان از ناردون (دانه انار خشک) استفاده کرد، در تمام ماههای سال قابل طبخ است. با مجله دلتا و طرز تهیه مرغ ناردونی همراه باشید.
مواد لازم
گوشت مرغ ۱ کیلوگرم (ران یا سینه)
انار دانه شده ۲ عدد
سیر رنده شده ۴ حبه
پیاز ریز خرد شده ۲ عدد متوسط
رب انار ۳ قاشق غذاخوری
آب انار ۱ فنجان
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
پودر فلفل پاپریکا ½ قاشق چایخوری
پودر گشنیز ½ قاشق چایخوری
کره ۵۰ گرم
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مرغ ناردونی
برای تهیه مرغ ناردونی زعفرانی لازم است مرغ را مزهدار کنید. روی مرغ مقداری نمک، یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده، پودر گشنیز، پودر فلفل پاپریکا، نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه، روغن زیتون و هر ادویهای که دوست دارید بریزید. در ظرف را بگذارید و حدود ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا مرغ مزهدار شود.
بعد از مزهدار شدن مرغ، آن را در مقداری کره تفت دهید. دو عدد پیاز متوسط را ریز خرد کنید و در قابلمهای که میخواهید خورشت ناردون را درست کنید، بریزید. پیازها را با کمی کره تفت دهید، پیازها که سبک شدند و حالت کاراملی پیدا کردند، حبههای سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید.
تکههای مرغهای تفت داده شده را به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید.
رب انار را اضافه کنید. کمی رب انار را با مخلفات داخل قابلمه هم بزنید و بلافاصله آب انار را اضافه کنید. شعله گاز را کم کرده و در قابلمه را بگذارید تا خورشت کمکم جا افتاده و خورشت به روغن بیفتد.
یک ساعت برای پخت خورشت مرغ ناردون کافی است. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت دانههای انار را به خورشت اضافه کنید. برای اینکه رنگ دانههای انار تغییر نکند و قرمزی خود را از دست ندهند، بعد از اضافه کردن دانههای انار در قابلمه خورشت را نگذارید.
مرغ ناردون یک خورشت ملس با سس غلیظ است و نباید آبکی باشد. این خورشت را با برنج سرو کنید.
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید