مرغ ترش ، خورشت محبوب شمالی
مرغ ترش از خوشمزهترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که بهخصوص در مناطق شمالی کشور بسیار محبوب است.
مرغ ترش از غذاهای محلی شمالی و نوعی خورشت است. تهیۀ این غذا در گیلان و مازندران کمی متفاوت است. مازندرانیها معمولاً مرغ ترش را بهصورت کبابی درست میکنند. در این مطلب با طرز تهیۀ مرغ ترش رشتی آشنا میشوید.
مواد لازم:
مرغ: یک کیلو
سیر: ۴ حبه
پیاز: ۲ عدد
فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و زردچوبه به میزان لازم
لپه: ۲۰۰ گرم
گشنیز، جعفری و تره: یک کیلوگرم
نعناع تازه: ۳ شاخه
طرز تهیه:
برای درست کردن مرغ ترش ترکیب دقیق سبزی مهم است.
سبزیها را بشویید و ساطوری خرد کنید. سپس آن را جداگانه سرخ کنید.
مرغ را بشویید و به قطعات دلخواه تقسیم کنید.
لپه را هم جداگانه بپزید و آب آن را دور بریزید.
پیازها را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید. کمی زردچوبه به پیاز سرخ شده افزوده و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود.
تکههای مرغ و لپه را اضافه کرده و با پیاز سرخ شده تفت دهید. سیر را جداگانه رنده و سرخ کنید. سپس آن را به مواد داخل قابلمه بیفزایید.
وقتی مرغها کمی سرخ شدند، سبزی را بیفزایید.
مقداری آب جوش در قابلمه بریزید. کمی حرارت را زیاد کنید تا خورشت به قل خوردن بیفتد. سپس حرارت را کم کنید تا خورشت خوب بپزد و جا بیفتد.
برای چاشنی مرغ ترش میتوانید یک ساعت مانده به پایان پخت، لیمو عمانی یا دو قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنید.
افزودن گردو به این غذا اختیاری است. اگر میخواهید گردو اضافه کنید، آن را ریز خرد کرده و با پیاز تفت دهید تا به روغن بیفتد. گیلانیهای قدیمی یک یا دو عدد تخممرغ را هم میزدند و در ۱۵ دقیقۀ پایانی پخت به خورشت اضافه میکردند. البته افزودن تخممرغ هم کاملاً اختیاری است.
این غذا را میتوانید با کتۀ ساده یا زعفرانی در کنار مخلفات محلی سرو کنید.
ویدئوی تهیه مرغ ترش گیلانی:
همچنین بخوانید:
کال کباب گیلانی همان نازخاتون مازندرانی است ؟(+ویدئو)
میرزاقاسمی ، طعم اصیل شمالی
خورشت سیرابیج گیلانی
طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی(+ویدئو)
بازار روز رشت؛ نمیتوان عاشقش نشد! (+ ویدئو)