وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

لونگی مرغ ؛ غذای محلی شمالی

15 مهر 1398 توسط delta mod

شمال کشور غذاهای محلی متنوعی دارد که لونگی مرغ یکی از آن‌ها است.با مجله دلتا همراه باشید .


لونگی مرغ غذای بومی آستارا و تالش است. اهالی این دو شهر این غذا را به‌صورت شکم‌پر طبخ و از انواع رب برای چاشنی آن استفاده می‌کنند. غذای لونگی را به‌جای مرغ، با اردک هم درست می‌کنند. این غذا طعم و ظاهر خوبی دارد و در مهمانی‌های رسمی و جشن‌ها سرو می‌شود.

مواد لازم:
مرغ با پوست: یک عدد
گردوی آسیاب شده: یک لیوان
زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
آلو یا قیسی: ۱۰ عدد
زرشک: ۱۰۰ گرم
سبزی مخصوص: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد
رب ازگیل یا رب انار یا رب آلوچه: یک لیوان
آب‌غوره: یک‌چهارم پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
سیب‌زمینی: یک عدد
گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
طرز تهیه:

مرغ را از شب قبل تمیز کنید. آن را با نمک، فلفل و نصف لیوان رب ازگیل یا رب انار یا رب آلوچه مزه‌دار کنید و در یخچال بگذارید. دقت کنید که تمام قسمت‌های مرغ و داخل شکم آن به مواد آغشته شود.

پیازها را رندۀ درشت کنید. آب آن را گرفته و در روغن سرخ کنید. سبزی مخصوص لونگی را ساطوری کرده، به پیازداغ افزوده و با آن تفت دهید.

سبزی مخصوص لونگی شامل گشنیز، جعفری، نعناع، چوقاق و برگ سیر تازه است. چوچاق را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید.

گردوی آسیاب شده را با پیاز داغ، آلو، زعفران دم‌کرده، زرشک، بقیۀ رب انار یا رب ازگیل، آب‌غوره، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. مایۀ داخل شکم مرغ آماده است. این مایه نباید خیلی شل و آبکی باشد. اگر مایه شل و آبکی بود، مقداری مغز گردوی آسیاب شده به آن بیفزایید.

مرغ مزه‌دار شده را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه‌ پر کنید.

 

فر را روشن کنید تا گرم شود. مرغ شکم‌پر را در یک ظرف مناسب در طبقۀ وسط فر بگذارید. لونگی باید یک ساعت و نیم در فر باشد تا حسابی بپزد و گریل شود.

برای اینکه لونگی خشک نشود، هر ۱۵ دقیقه در فر را باز کنید و از آبی که در ظرف ریخته شده، روی مرغ بریزید.

اگر دوست دارید یک لونگی عالی داشته باشید، مایۀ داخل شکم مرغ را بیشتر درست کنید و در اواسط پخت روی پوست مرغ بمالید تا لذیذتر شود.

برای دورچین لونگی یک عدد سیب‌زمینی را سرخ کنید. گوجه فرنگی‌ها را هم حلقه‌ای و سرخ کنید. سپس لونگی را با مقداری زرشک و پیاز داغ و گوجه‌فرنگی سرخ شده سرو کنید.

لونگی بدون فر:

اگر فر ندارید لونگی را در قابلمه درست کنید. برای این کار باید مایۀ لونگی را بیشتر درست کنید. شکم مرغ را پس از اضافه کردن مایه با نخ و سوزن بدوزید. سپس مرغ را در مقداری روغن داغ خوب سرخ کنید.

در یک قابلمه بقیۀ مایه را با یک لیوان آب جوش بریزید و مرغ را با احتیاط در قابلمه بگذارید. در حین پخت لونگی، چند بار آن را به آرامی زیرورو کنید و مرتب از مایۀ داخل قابلمه روی آن بریزید. در آخر باید آب داخل قابلمه غلیظ شود. پس از حدود دو ساعت لونگی آمادۀ سرو است.

 

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس