قیمه لا پلو ، قیمه شاه عباسی
قیمه لا پلو یکی از انواع پلو های مخلوط ایرانی است که به عنوان یک غذای ایرانی طرفداران زیادی دارد ، اما مهمترین نکته نوع پخت اصولی این غذای ایرانی است.
قیمه لا پلو یا قیمه شاه عباسی غذایی فوق العاده خوشمزه و لذیذ است. در این غذا که نوعی روش پخت قیمه است، خورشت قیمه را با برنج دم میکنند. برای آشنایی با دستور پخت قیمه لا پلو با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم تهیه قیمه لا پلو :
گوشت تکه ای: 300 گرم
برنج: 3 پیمانه
پیاز: 2 عدد
لپه: یک پیمانه
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: 2 عدد
پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری
دانه هل در صورت تمایل
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه قیمه لا پلو :
برنج را چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
لپه را هم چند ساعت در آب خیس کنید تا خوب پخته شود و نفخ آن از بین برود.
پیاز ها را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
گوشت و ادویه ها را به پیاز افزوده و با هم تفت دهید.
لپه را آبکش کرده و به مواد بیفزایید. سپس رب را به مواد افزوده و با هم تفت دهید.
یک یا دو پیمانه آب در قابلمه بریزید تا خورشت قیمه با شعله ملایم بپزد. در صورت تمایل میتوانید چند دانه هل به خورشت بیفزایید.
حدود یک ساعت آخر پخت خورشت، لیمو عمانی اضافه کنید.
“اگر دوست دارید طرز تهیه فوت و فن های خورشت قیمه را به تفصیل بدانید، مطلب ” طرز تهیه خورشت قیمه ” را بخوانید.”
وقتی خورشت قیمه آماده شد، برنج را در آب در حال جوش بریزید و وقتی کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
کف یک قابلمه را با روغن چرب کرده و ته دیگ دلخواه بگذارید. یک لایه از برنج روی ته دیگ بریزید. سپس یک لایه از قیمه روی آن ریخته و این مراحل را تکرار کنید. در صورت تمایل مقداری زعفران دم کرده روی برنج بریزید.
مقداری آب، کره آب شده یا روغن روی مواد بریزید. در قابلمه را بگذارید تا غذا دم بکشد و آماده شود.
قیمه لا پلو را با ترشی، سالاد شیرازی و سیب زمینی سرخ کرده سرو کنید.
نکات پخت قیمه لا پلو :
اگر از چوب دارچین استفاده میکنید، پس از پخت خورشت آن را بیرون بیاورید.
برای عطر و طعم دادن بیشتر میتوانید از گلاب یا پودر گل سرخ استفاده کنید.
میتوانید گرد لیمو را جایگزین لیمو عمانی کنید.
این غذا را با گوشت قلقلی و چرخ کرده هم میتوان درست کرد.
همچنین بخوانید:
تجربه ای جدید با خورشت زرشک
طرز تهیه خورشت قارچ ؛ سریع و آسان