طرز تهیه پلو شوشتری با مرغ ، غذای بینظیر جنوبی
شوشتر شهری تاریخی همراه با غذاهای سنتی فراوان است که یکی از آنها پلو شوشتری خوشمزه و پرطرفدار است.
پلو شوشتری یکی از پلوهای خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهر شوشتر برمیگردد. این غذا یکی از غذاهای سنتی و مقوی ایرانی است که به دلیل استفاده از لوبیا و مرغ میتواند نیاز ما را به پروتئین کاملا برطرف کند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه پلو شوشتری با مرغ را با هم یاد بگیریم.
مواد لازم
برنج ۱ کیلو
فیله مرغ خرد شده نیم کیلو
شوید خردشده تازه ۲ لیوان
پیاز ریزشده ۱ عدد
لوبیا چشم بلبلی پخته ۲ لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران ساییدهشده ۱ قاشق چایخوری
روغن سرخکردنی ۲ قاشق
طرز تهیه پلو شوشتری با مرغ
مرحله اول
برای تهیه پلو شوشتری خوشمزه ابتدا لوبیا را از شب قبل میخیسانیم تا نفخش برطرف شود. سپس آن را به همراه چند پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا لوبیا به طور کامل بپزد.
مرحله دوم
در حین پختن لوبیا، فیله مرغ را به صورت مکعبی کوچک خرد میکنیم و به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده، ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل یک کاسه مناسب با هم مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
حالا روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرار میدهیم تا گوشت مرغ طعمدار شود. پس از اینکه گوشت مرغ طعمدار شد، آن را از یخچال خارج میکنیم و با کره تفت میدهیم تا سرخ شود.
مرحله چهارم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. در ادامه برنج را که از قبل خیساندهایم داخل آب جوش میریزیم و به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.
مرحله پنجم
وقتی دانههای برنج نرم شدند و مغزشان سفت بود، باید برنج را آبکش کنیم. حالا قابلمه را که برای پخت پلو شوشتری در نظر گرفتهایم روی حرارت قرار میدهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله به سلیقه خود برای تهدیگ از نان یا سیبزمینی ورقهای استفاده میکنیم، سپس روی تهدیگ را با برنج میپوشانیم. در ادامه مقداری شوید خشک، لوبیا چشم بلبلی و گوشت مرغ میریزیم و بقیه برنج را خالی میکنیم.
مرحله هفتم
به همین ترتیب مواد را به صورت لایهای داخل قابلمه میریزیم تا قابلمه پر شود، سپس مقداری کره به همراه باقیمانده زعفران را روی برنج پخش میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
پیشنهاد مطالعه: خورشت قلیه مرغ ، غذای لذیذ جنوبی را هم بخوانید.