وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

طرز تهیه دمپختک شیرازی بدون گوشت

27 دی 1400 توسط delta mod

دمپختک شیرازی با عطر و بویی اشتهاآور و ظاهری دلربا در کنار سالاد شیرازی و انواع ترشی در همان لحظه اول، شما را به خود علاقه‌مند خواهد کرد.

دمپخت، غذایی شبیه به استانبولی است که در هر گوشه‌ای از ایران به‌شکل‌های مختلف طبخ می‌شود. پایه اصلی این غذا برنج، پیاز و انواع سبزیجات و البته گاهی گوشت است. دمپختک شیرازی، یکی از غذاهای محلی استان فارس است که با انواع گوشت (مرغ، گوسفند یا گوساله)، برنج، پیاز، سیر، کلم برگ یا کلم قمری، هویج، عدس، سبزیجات، لوبیا، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه درست می‌شود. نسخه گیاهی دمپختک شیرازی بدون گوشت طبخ می‌شود و غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است که به جلوگیری از انواع بیماری‌ها کمک می‌کند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه دمپختک شیرازی بدون گوشت را یاد بگیرید.

مواد لازم
۴ تا ۵ پیمانه برنج
۱ عدد پیاز درشت پوست‌کنده و خلالی خردشده
۳ تا ۴ حبه سیر پوست‌کنده و خردشده
۱ عدد کلم برگ کوچک یا ۲ عدد کلم قمری متوسط
۳ عدد هویج متوسط
 ۱ پیمانه عدس
سبزی تازه پاک‌شده و خردشده (شوید، ریحان، ترخون و جعفری) به میزان دلخواه
نصف پیمانه لوبیا چشم بلبلی (اختیاری)
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه به میزان لازم
ترشی و سالاد شیرازی برای سرو

طرز تهیه دمپختک شیرازی بدون گوشت
مرحله اول
برنج را با مقداری آب ولرم و نمک به‌مدت چند ساعت خیس کنید. در یک قابلمه کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خردشده را در آن بریزید و کمی تفت دهید تا نرم شوند.

مرحله دوم
سیرها را در قابلمه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. سپس هویج‌ها را به بقیه مواد اضافه کنید و تفت دهید.

عدس و لوبیای از قبل خیس‌شده را آبکش کنید و سپس به‌همراه ۲ لیوان آب، نمک، فلفل سیاه و ادویه در قابلمه بریزید. اجازه دهید تا گوشت، عدس و لوبیا روی شعله ملایم گاز پخته شوند.


مرحله سوم
کلم برگ را به‌همراه سبزیجات تازه خردشده به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به‌مدت ۲۰ دقیقه دیگر بجوشانید.

برنج را در قابلمه بریزید. مقداری آب و نمک برای پخت به برنج اضافه کنید. توجه کنید که آب برنج باید به‌اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد قابلمه باشد. شعله گاز را متوسط کنید و اجازه دهید تا آب برنج به خورد آن برود.

مرحله آخر
پس از تمام شدن آب برنج، دمکنی بگذارید و شعله گاز را کم کنید تا برنج به‌مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. دمپختک شیرازی شما آماده است. قبل از سرو، روی برنج روغن داغ بریزید و همراه با سالاد شیرازی و ترشی به سر میز بیاورید.

اگر به غذاهای برنجی علاقه دارید، ته چین قورمه سبزی را هم بخوانید.

 

پیشنهاد مطالعه: چند نوع سوپ رژیمی و خوشمزه را بخوانید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: دمپختک مجله آشپزی دلتا مجله دلتا هنر آشپزی

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

شهریور 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس