طرز تهیه خورشت کرفس
کرفس فواید و خواص زیادی برای سلامتی بدن و پوست و مو دارد. با تهیۀ خورشت کرفس میتوانید از این خواص ارزشمند بهره ببرید.
خورشت کرفس یکی از خورشتهای اصیل ایرانی است. یکی از دلایلی که شاید کمتر خورشت کرفس را در سفرههای ایرانی میبینیم، این است که این خورشت شباهتهایی به خورشت قورمه سبزی دارد و به همین دلیل اکثراً قورمه سبزی را بر آن ترجیح میدهند. اما مطمئن باشید اگر خورشت کرفس را به خوبی تهیه کنید، به راحتی میتواند با قورمه سبزی رقابت کند.
مواد لازم:
پیاز: ۲ عدد
لیموعمانی: ۲ عدد
برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
روغن مایع به میزان لازم
ساقۀ کرفس: ۴۰۰ گرم
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
نعناع: یک قاشق چایخوری
جعفری: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
ساقۀ کرفسها را پس از شستن و خشک کردن، یک اندازه خرد کنید. برگهای کرفس را با نعناع و جعفری ساطوری کنید.
در یک تابه مقداری روغن بریزید. مخلوط برگهای کرفس، نعناع و جعفری خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هرچقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید، تیرهتر میشوند و خورشت را خوشرنگتر میکنند.
پیازها را ریز خرد کرده و در قابلمهای تفت دهید. پس از سرخ شدن به آن زردچوبه بزنید تا یکدست شوند. گوشت خورشتی را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت سرخ شود.
سپس ساقههای کرفس خرد شده را افزوده و پس از کمی تفت دادن، چند لیوان آب جوش اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.
لیموعمانیها را از قبل با چنگال سوراخ کنید و یک ساعت در یک لیوان آب بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. وقتی گوشت نیمپز شد، آنها را به خورشت اضافه کنید.
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، نمک و فلفل آن را اندازه کنید و سبزیجات سرخ شده را به آن بیفزایید.
خورشت کرفس هم مانند قورمه سبزی هرچقدر بیشتر روی حرارت بماند، جاافتادهتر میشود. در اواخر پخت خورشت، آن را بچشید. اگر ترشی آن کم بود، میتوانید مقداری آبغوره اضافه کنید.
همچنین بخوانید:
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ
ته چین مرغ ، غذای ویژه مجالس
کوکو سبزی ، سرسبزی سفره ایرانی