طرز تهیه خورشت بادمجان
یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار که بر سر سفره ما ایرانیها قرار میگیرد و به عنوان وعده غذایی اصلی آن را میشناسیم خورشت قیمه است که در انواع مهمانیها طبخ میشود و حتی به عنوان غذای نذری هم آن را میپسندند.
خورشت قیمه بادمجان یکی از انواع خورشتهای سنتی ایرانی است که با دستورهای متنوعی طبخ میشود، این خورشت تقریباً شبیه خورشت قیمه سیبزمینی است. با این تفاوت که به جای سیبزمینی در آن از بادمجان استفاده میشود. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
لپه ½ لیوان
پیاز ۱ عدد بزرگ
بادمجان ۴ عدد قلمی
لیمو عمانی ۲ عدد
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
دارچین ½ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور پخت قیمه بادمجان
مرحله اول
برای تهیه خورشت قیمه بادمجان ابتدا لپه را از شب قبل در یک کاسه آب خیس میکنیم تا نفخش برطرف شود. برای شروع آشپزی پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت میدهیم.
مرحله دوم
پس از اینکه پیاز طلایی شد، گوشت خورشتی را خرد میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. در ادامه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه میکنیم و چند دقیقه گوشت را تفت میدهیم تا کمی سرخ شده و تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم
در این مرحله لپهها را آبکشی میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. برای اینکه لپهها پس از پخت له نشوند، بهتر است آنها را کمی تفت دهیم. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت میدهیم تا رنگش باز و طعم خامی آن گرفته شود، سپس ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید، پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را ملایمتر میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله بادمجانها را پوست میگیریم و به صورت ورقهای خرد میکنیم، سپس کمی نمک روی بادمجانها میریزیم تا علاوه بر اینکه تلخی آنها گرفته شود، هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب کنند.
مرحله ششم
پس از گذشت ۳۰ دقیقه بادمجانها را آبکش میکنیم و اجازه میدهیم آب اضافی آنها خارج شود، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن اضافه میکنیم. در ادامه بادمجانها را به تابه اضافه کرده و سرخ میکنیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه لپه و گوشت به طور کامل پختند، زعفران دم کرده را به همراه لیمو عمانیها به خورشت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورشت غلیظتر شود و جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه پایانی دارچین و بادمجانها را اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
پس از اضافه کردن بادمجانها به خورشت نباید قابلمه بیش از ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند چون بادمجانها له میشوند. در پایان خورشت را در ظرف مورد نظرمان میریزیم و با بادمجانها تزئین کرده و به همراه برنج سرو میکنیم.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب خوراک گوشت و بادمجان به سبک ترکی را مطالعه کنید.