طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه، مخصوص مهمانیها
قدمت این غذای مجلسی که به جرات میتوان آن را خوشمزهترین غذای ایرانی دانست، به عصر حکومت صفویان برمیگردد. باقالی پلو با ماهیچه در ابتدا غذای محبوب و رایج در دربار پادشاهان و حاکمان بوده است.
باقالی پلو با ماهیچه یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایران است که در میان مردم از جایگاه ویژهای برخوردار است. این غذای خوشمزه مانند چلو گوشت، کباب کوبیده و … از غذاهای مجلسی ایران محسوب میشود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی با گوشت گوسفندی را به سبک حرفهای به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای ماهیچه (برای ۳ نفر)
ماهیچه گوسفندی ۳ عدد
پیاز ۳ عدد بزرگ
زعفران دم کرده نصف پیمانه
سیر ۴ حبه
کره ۵۰ گرم
چوب دارچین یک عدد
زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین و نمک به میزان لازم
مواد لازم برای باقالیپلو (برای ۳ نفر)
برنج خیس خورده ۳ پیمانه
باقالی پخته ۲۰۰ گرم
شوید خشک ۴ قاشق غذاخوری
روغن حیوانی به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازم
زردچوبه و پودر دارچین به میزان لازم
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
۱. در یک تابه ماهیچهها را با ۵۰ گرم کره تفت دهید.
۲. بعد از اینکه گوشت کمی رنگ گرفت، ۲ عدد سیر له شده، ۲ عدد سیر بهصورت کامل، چوب دارچین و ادویهها بجز نمک را اضافه کنید و همه را باهم تفت دهید تا طلایی شوند.
۳. پیازها را که به صورت خلالی خرد کردید روی ماهیچهها بریزید. بهطوریکه همه جای ماهیچهها با پیاز پوشانده شود.
۴. در این مرحله زعفران دم کرده را روی پیازها بریزید، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا پیازها به آرامی آب بیندازند. بهطوریکه ماهیچهها در آب پیاز به مدت ۴ الی ۵ ساعت بپزند. دقت کنید که نباید به قابلمه آب اضافه کنید.
۵. بعد از ۲ ساعت پخت باید پیازها آب انداخته باشند و ماهیچه به آهستگی در حال پختن در آب پیاز باشد. بسیار مهم است که به هیچ عنوان ماهیچهها را هم نزنید و حرارت را کم نگه دارید تا آب پیاز تبخیر نشود.
۶. برای پختن باقالی پلو ابتدا نمک و کمی زردچوبه را در آب در حال جوش بریزید. سپس برنج خیس کرده را به آب اضافه کنید. قبل از آبکش کردن برنج، باقالیهای پخته را به برنج بیفزایید. سپس برنج و باقالی را آبکش کنید. تهدیگ مورد نظر خود را کف قابلمه قرار دهید. برنج و باقالی، شوید خشک و کمی دارچین را لایه لایه در قابلمه بریزید. در آخر، روغن حیوانی داغ را روی برنج بدهید و آن را دم بگذارید.
۷. بعد از ۵ ساعت که ماهیچه کاملا پخت، پیازها را از روی ماهیچهها کنار بزنید تا کمی سرخ شوند. نمک غذا را اضافه و آن را سرو کنید.