سوپ جو با شیر و خامه
سوپ جو سفید یکی از محبوبترین پیش غذاهای ایرانی است که معمولا در انواع مهمانیها و جشنها سرو میشود.
سوپ جو سفید به دلیل داشتن شیر، سفید رنگ است و در برخی موارد مقداری خامه سفید هم به سوپ اضافه میشود که سوپ را غلیظتر، خوشمزهتر و البته پر کالریتر میکند. در تهیه سوپ جو سفید از سینه مرغ پخته شده استفاده میشود که همراه با قارچ و سبزیجاتی که داخل سوپ هستند ترکیبی سیرکننده و دوست داشتنی را به وجود میآورد. با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو سفید با شیر و خامه
جو پرک ۱۰۰ گرم
قارچ ۳۰۰ گرم
سینه مرغ یک عدد
شیر نیم لیتر
جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا روغن آفتابگردان سه قاشق غذاخوری
هویج متوسط یک عدد
ذرت پخته شده ۲ قاشق غذاخوری
پیاز کوچک یک عدد
خامه ۱۰۰ میلی لیتر
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ جو سفید با شیر و خامه
مرحله اول
جو پرک یا جو پوست کنده را از شب قبل یا حدود پنج تا شش ساعت قبل از شروع به آشپزی داخل یک کاسه خیس کنید تا آماده پخت شود.
مرحله دوم
سینه مرغ را در قابلمهای با پیاز، نمک، روغن و پنج پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا آبپز شود. شما همچنین میتوانید یک عدد برگ بو نیز داخل قابلمه بیندازید تا بوی زحم مرغ گرفته شود. مرغ را به مدت نیم ساعت روی حرارت نگه دارید تا حسابی پخته شده و آب مرغ لعاب بیندازد. پس از اینکه مرغ آبپز شد مرغ را از قابلمه بیرون بیاورید و در یک بشقاب بگذارید تا خنک شود. آب مرغ را دور نریزید چرا که میتوانید از آن در سوپها و غذاهای مختلف استفاده کنید.
مرحله سوم
در همین حین که مرغ شما در حال آبپز شدن است یک قابلمه بزرگ دیگر بردارید و جو خیسانده شده را همراه با یک لیتر آب جوش داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا جو حدود یک ساعت بپزد. توجه داشته باشید که در قابلمه را نگذارید چون در هنگام پخت ممکن است جو پرک سر برود. سپس شیر را روی حرارت گرم کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. آب مرغ را هم اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید تا مواد با هم بپزند.
مرحله چهارم
هویج را پوست بکنید و رنده کنید. قارچها را خوب بشویید و به صورت ورقهای برش بزنید. قارچ و هویج را داخل قابلمه سوپ بریزید. یک ساعت صبر کنید تا سوپ با حرارت متوسط بپزد و جا بیفتد. سپس دو قاشق غذاخوری ذرت پخته شده یا کنسروی را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و داخل سوپ بریزید.
مرحله پنجم
کمی از مزه سوپ را بچشید و به مقدار لازم نمک، فلفل و ادویههای دیگر اضافه کنید. اجازه دهید سوپ حدود بیست دقیقه بیشتر روی حرارت بماند و خوب بپزد. در نهایت زمانی که سوپ شما خوب جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید و خامه را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود. مقداری از سوپ را داخل کاسه بکشید و روی آن را با مقداری جعفری خرد شده تزئین کنید. سوپ جوی سفید شما آماده است و میتوانید آن را با تکهای نان تست داغ نوش جان کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب آش ماش، آش محبوب و پرخاصیت ایرانی را مطالعه کنید.