سورمه کباب ، غذای بینظیر گیلانی با بادمجان
اگر طرفدار کباب با یک سس خوشمزه هستید این دستور پخت را دنبال کنید.
سورمه کباب یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی گیلان است. سورمه کباب در کشور ترکیه نیز تهیه میشود. این غذا از یک لایه سس با بادمجان و فلفل دلمه کبابی و به همراه شامی کبابی گوشت خوشمزه است. که با پلو و یا با نان تازه سرو میشود. امروز در مجله دلتا سورمه کباب را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سورمه کباب گیلانی
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
بادمجان ۴ عدد
فلفل دلمه زرد یک عدد
فلفل دلمه قرمز یک عدد
فلفل دلمه سبز یک عدد
کره به مقدار لازم
رزماری به مقدار لازم
گوجه گیلاسی و فلفل به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا به مقدار لازم
طرز تهیه سورمه کباب با بادمجان و فلفل دلمه کبابی
مرحله اول: کبابی کردن مواد
ابتدا بادمجانها و فلفل دلمهها را خوب بشویید سپس خشک کنید. روی بادمجانها را با چاقو خط ایجاد کنید. بادمجانها را روی توری قرار دهید و به دلخواه روی گاز و یا روی زغال بگذارید و خوب بادمجان و فلفل دلمه را کباب کنید، سپس بگذارید کنار تا خنک شود.
مرحله دوم: ساطوری کردن مواد
حالا یک دسته کوچک رزماری را آتش زده و روی مواد کبابی قرار دهید تا مزه، بو و عطر رزماری به سبزیجات برود، درب ظرف را بگذارید تا عرق کند حالا به راحتی پوست بادمجان را بگیرید و به همراه فلفل دلمه روی تخته قرار دهید و خوب ساطوری کنید.
مرحله سوم: تهیه مواد کباب
در ادامه گوشت را به همراه یکی از پیازها، ادویه و کمی نمک خوب ورز دهید سپس داخل تابه کمی روغن ریخته و از مواد گوشتی برداشته و به صورت گرد آن را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: تفت دادن پیاز و سیر
پیاز دیگر دستور را به همراه سیر پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. داخل تابه با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشهای شود و بعد سبزیجات کبابی را داخل پیاز و سیر ریخته و حدود ۱۵ دقیقه مواد را تفت دهید تا یکدست شود.
مرحله پنجم: تهیه سورمه کباب
سبزیجات کبابی را داخل یک ظرف ریخته و سطح آن را صاف کنید و بعد شامی کبابی را نیز روی مواد قرار دهید. گوجه گیلاسی و فلفلها را از قبل کبابی کنید و روی مواد قرار دهید، در انتها کمی کره ذوب کنید و روی مواد بریزید سپس به همراه نان یا پلو سرو کنید. نوشجان!
نکات کلیدی در تهیه سورمه کباب
افزودن رزماری اختیاری و قابل حذف است ولی باعث بویی فوقالعاده به غذا میشود.
بهتر است پیاز و سیر را بهجای تفت دادن کبابی و ساطوری کنید.
پیاز را برای شامی کباب حتما آبگیری کنید تا باعث شل شدن آن نشود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه کوکو پیازچه را مطالعه کنید.