رشته پلو بپزید و رشته کار را در دست بگیرید!
رشته پلو یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که اکثر کدبانوهای ایرانی با روش پخت آن آشنا هستند.
رشته پلو از قدیم جزء غذاهای رسمی ایرانیها بوده و معمولاً آن را برای شب بلهبرون و شب عید درست میکردند و اعتقاد داشتند تا آخر سال رشتۀ کارها را به دست میگیرند.
این غذای خوشمزه را میتوان با گوشت قلقلی، ماهیچه یا مرغ درست کرد. حتی در گذشته رشته پلو با قورمه سبزی غذای شب عید برخی از مردم شهرها بوده است.
مواد لازم:
رشته پلویی: 250 گرم
برنج: 500 گرم
گوشت چرخکرده: 300 گرم
پیاز: 2 عدد
کشمش: 100 گرم
خرما به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را از قبل شسته و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
یکی از پیازها را رنده و با گوشت چرخکرده مخلوط کنید و با نمک، فلفل و زردچوبه ورز دهید. آن را حدود یک ساعت در یخچال بگذارید.
پیاز دیگر را خلالی خرد کنید و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
گوشت را از یخچال بیرون آورده و آن را بهصورت گلولههای کوچک و قلقلی در بیاورید و با پیازداغ در تابه سرخ کنید. وقتی خوب سرخ شدند، از روغن خارج کرده و کنار بگذارید.
هستههای خرما را درآورید. سپس با کشمش کمی در روغن تفت دهید.
برنج را در آب در حال جوش بریزید. حدود پنج دقیقه به آبکش کردن مانده، رشته پلویی را اضافه کنید.
پس از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را با رشته آبکش کنید. برای تهدیگ میتوانید از نان یا سیبزمینی استفاده کنید.
نیمی از برنج را در قابلمه ریخته و مقداری گوشت لابهلای برنج میگذاریم و لایهلایه این کار را تکرار میکنیم. میتوانید فقط برنج و رشته را دم کنید و گوشتهای قلقلی را موقع سرو کنار رشته پلو بگذارید.
پس از دم کشیدن پلو، کشمش و خرما را لابهلا یا روی آن گذاشته و سرو کنید.
حتماَ با مقداری زعفران دمکرده، رشته پلو را تزیین کنید.
همچنین بخوانید:
نان داغ ، کباب کوبیده داغ(+ویدئو)