وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

رازهاي طلايي شدن حلواي مجلسي

20 شهریور 1398 توسط delta mod

حلوا با آرد برنج، آرد گندم، تر‌حلوا، حلواي هويج، حلواي گردو و حلوا با آرد نشاسته از محبوب‌ترين دسرهاي ايراني هستند.

در بسياري از مناطق ايران از زمان‌هاي قديم چه براي مراسم شادي و عروسي و جشن‌هاي مذهبي و چه براي مجلس ختم و عزاداري‌هاي ملي و مذهبي، حلوا پاي ثابت سفره و نذري‌ها است. اما چطور مي‌توانيم يك حلواي طلايي و خوش‌مزه درست كنيم؟

مواد لازم حلوا:
آرد سفيد، آرد گندم سبوس‌دار يا آرد سنگك: ۲ فنجان
روغن جامد يا روغن حيواني: ۲ قاشق غذاخوري
روغن مايع: يك‌چهارم فنجان
پودر هل به ميزان لازم
خلال پسته و بادام و پودر نارگيل براي تزيين
مواد لازم شهد حلوا:
آب: نصف فنجان
گلاب: نصف فنجان
شكر: يك و نيم فنجان
زعفران به ميزان لازم
طرز تهيه شهد:
آب و شكر را با هم مخلوط كنيد و روي حرارت ملايم هم بزنيد تا ذرات شكر كاملاً در آب حل شود.

سپس زعفران و گلاب را به محلول آب و شكر اضافه كنيد و هم بزنيد. وقتي رنگ شهد زعفراني شد و قوام گرفت و كمي سفت شد، شعله را خاموش كنيد.

طرز تهيه حلوا:


آرد را الك كنيد تا حين پخت گوله‌گوله نشود.

آرد را روي حرارت ملايم تفت دهيد و مرتب هم بزنيد تا بوي خامي آن گرفته شود.

وقتي رنگ آرد كمي تغيير كرد، شعله را خاموش كنيد. يك بار ديگر آرد تفت داده شده را الك كنيد تا يك حلواي صاف، يكدست و لطيف داشته باشيد.

دوباره آرد را با روغن تفت دهيد. آن را به سمت گوشه‌هاي قابلمه كنار بزنيد، به‌طوري كه وسط قابلمه خالي شود.

سپس پودر هل، روغن جامد يا حيواني و روغن مايع را با هم به آرد بيفزاييد و حرارت را ملايم كنيد.

مواد را مرتب هم بزنيد تا رنگ دل‌خواهي كه مي‌خواهيد، شود.

شهد را به‌آرامي به تركيب اضافه كنيد و آن‌قدر هم بزنيد تا شهد كاملاً به خورد مواد برود.

در صورت تمايل چند قطره گلاب و چند قطره عرق هل بريزيد.

وقتي حلوا به روغن افتاد، شعله را خاموش كنيد. دسر را در ظرف مورد نظر بريزيد و با خلال پسته و بادام و پودر نارگيل تزيين كنيد.

فوت و فن‌هاي طلايي شدن حلوا:


براي اينكه رنگ حلوا طلايي شود، بايد به‌آرامي و با دقت آرد را تفت دهيد.

وزن آرد پس از الك و تفت دادن، كم مي‌شود. پس حتماً از 2 فنجان سرپر آرد استفاده كنيد.

اگر حلوا كش‌دار شد، مقدار كمي آرد نشاسته به آن اضافه كنيد.

آرد سبوس‌دار بهترين آرد براي درست كردن حلوا است. چون گلوتن پاييني دارد و حلوا را لطيف‌تر مي‌كند.

قبل از اينكه شهد را به حلوا بيفزاييد، 2 قاشق شكر روي تركيب آرد و روغن و هل بپاشيد و به سرعت هم بزنيد. اين كار باعث مي‌شود حلوا پف كند.

مي‌توانيد به‌جاي روغن جامد يا حيواني، از كره استفاده كنيد.

در آخرين مرحله و پس از افزودن شهد، چند قطره گلاب و در صورت تمايل چند قطره عرق هل اضافه كنيد تا حلوا بوي بي‌نظيري پيدا كند.

اگر دوست داريد رنگ حلوا تيره شود، به‌هيچ‌وجه آرد را بيش از حد تفت ندهيد. اين كار باعث مي شود حلوا طعم سوختگي بگيرد. كافي است به مدت چند ثانيه و در مرحلۀ آخر تفت دادن، حرارت را كمي زياد كنيد و سريع آرد را هم بزنيد تا رنگ آن طلايي شود. مراقب باشيد آرد تيره نشود، چون طعم نامطلوبي پيدا مي‌كند.

همچنين بخوانيد:
تهيه باقلوا يزدي در منزل

كيك اسفنجي ، ساده و خوشمزه

ماش پلو ؛ غذاي فراموش شده!(+ويدئو)

آش تابستاني ماست و اسفناج

شيريني گردويي ؛ مطبوع و مطلوب

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس