دمپختک ماش ، سالم و مقوی
دمپخت ماش را میتوانید با گوشت، مرغ و یا ماهیچه سرو کنید و هم، خالی و تنها نوشجان کنید. طرزتهیه دمپخت ماش که البته خیلی شبیه ماش پلو میباشد.
اگر بهدنبال یک وعدهاصلی ساده و خوشمزه هستید، طرزتهیه دمپختک ماش را به شما پیشنهاد میکنیم. ماش سرشار از، فیبر، پروتئین و مواد مفید دیگر میباشد که به دستگاه گوارش، پوکیاستخوان و به طورکلی سلامتی بدن شما خیلی کمک میکند. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش دمپختک ماش پرداخته شده است.
طرز تهیه دمپخت ماش
مرحله اول:
ماشها را در یک کاسه پر از آب بریزید و آنها را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت خیس کنید. بعد از چند ساعت آنها را آبکش نمایید. پیاز را به صورت نگینی خردکرده و در کمی روغن تفت دهید تا سبک، نرم و شفاف شود.
سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید. ماش آبکشی شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا هم طعم پیاز و زردچوبه را به خود بگیرد و هم پوست آن هنگام پخت از آن جدا نشود.
حدود یکپیمانه آبولرم روی مواد بریزید و در قابلمه را ببندید. تا ماش حدود ۱۵ دقیقه با شعلهی ملایم بپزد و نرم شود. تا زمانیکه آب داخل آن کاملا تبخیر شود.
مرحله دوم:
برنج را چند ساعت خیس کنید. سپس آنرا بههمراه ۴ پیمانه آب و مقدار معین نمک به قابلمه اضافه کنید. ابتدا زیر شعله را زیاد کنید تا آب برنج تمام شود. سپس زیر آن را کم کرده و با قراردادن دمکنی به در قابلمه اجازه دهید برنج دم بکشد.
دمپختک ماش خوشمزه شما آماده شد، آن را در دیس مورد نظر سرو کرده و دمیماش را به دلخواه تزیین کنید.
نکات کلیدی طرزتهیه دمپخت ماش
میتوانید از گوشت و مرغ برای تهیه این غذا استفاده کنید.
می توانید برای تزیین این غذا از خرما بدونهسته استفاده کنید. آن ها را در کمی روغن تفت دهید تا براق و لذیذ شوند. در صورت تمایل میتوانید آن را بههمراه نیمرو روی دمپخت ماش سرو کنید.
اگر می خواهید دمپخت ماش با گوشت چرخکرده درست کنید، میتوانید مقداری گوشت را هنگام سرخ کردن پیاز به آن اضافه کنید و گوشت را نیز تفت دهید.
استفاده از زیره هنگام دمکشیدن برنج میتواند طعم خوشمزه دمپخت ماش را دو برابر کند.
میتوانید دمی ماش را با ماهیچه، گوشت تکه ای، مرغ و حتی تن ماهی نیز سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب دمی باقالی خوشمزه با عطر ایام قدیم را مطالعه کنید.