دستور پخت شامی ترش گیلانی
شامی ترش نوعی خورشت شمالی است که با شامی گوشتی که داخل سس گوجه مزهدار شده، درست میشود.
شامی ترش یا ترش شامی یکی از غذاهای سنتی گیلانی و بسیار معروف و لذیذ است. این غذا درواقع نوعی خورشت است که با کته و سیبزمینی سرخ کرده سرو میشود. طرز تهیه شامی ترش گیلانی را در مجله دلتا بخوانید.
مواد لازم تهیه شامی ترش :
گوشت چرخکرده: ۴٠٠ گرم
پیاز: یک عدد
گوجهفرنگی: ۲ عدد
رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی: ٢ قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده: یک قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده: ۲ قاشق سوپخوری
نعناع خشک: یک قاشق سوپخوری
آب: یک لیوان
آب نارنج: نصف لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه شامی ترش :
پیاز را ریز رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید؛ سپس با گوشت چرخکرده، جعفری و گشنیز خرد شده، آرد نخودچی، نعناع خشک، نمک و فلفل مخلوط کنید و ورز دهید. از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و در کف دست به صورت گرد پهن کنید.
در تابه مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و شامیها را در آن سرخ کرده و کنار بگذارید.
گوجهفرنگیها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند؛ سپس آنها را از تابه بیرون آورده و کنار بگذارید.
رب، زردچوبه و کمی نمک را با مقداری روغن تفت دهید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید. وقتی سس به جوش آمد، شامیها را در آن بریزید و ۳۰ دقیقه روی شعله ملایم بگذارید تا مغزپخت شوند.
در اواخر پخت آب نارنج و گوجههای سرخ شده را بیفزایید و ده دقیقه زمان دهید تا شامیها مزهدار و ترش شوند.
به جای آب نارنج میتوانید از آبغوره استفاده کنید، ولی شامی با آب نارنج خوشمزهتر میشود.
وقتی شامی پوک و ترش آماده شد، آن را با سیبزمینی سرخ کرده و کته سرو کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی، مجله دلتا را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه شامی کباب “بفرمایید شامی کباب ترد و خوشمزه” را مطالعه کنید.