دستور پخت دونر کباب خانگی
واژه دونر در ترکی به معنای چرخنده و گردان است. دونر کباب با بریدن گوشتی که در اطراف آتش به حالت عمودی در حال چرخیدن است بدست میآید.
تا به الان با آموزش غذاهایی مثل کوفته ایچلی و گشنیز کباب آذری شما را با آشپزی و فرهنگ غذایی ترکیه آشنا کردهایم. اما یکی از معروفترین غذاهای ترکی که در ایران طرفدارهای زیادی دارد، دونر کباب است. ما ایرانیها بیشتر دونر کباب را به اسم کباب ترکی میشناسیم و کمتر پیش میآید این غذای محبوب را در خانه درست کنیم. برای همین، در این مقاله از مجله دلتا میخواهیم به شما آموزش دهیم تا با استراحت دادن گوشت داخل یک سس بینظیر، دونر کبابی خوشمزه و نرم درست کنید. همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه دونر کباب خانگی
مغز ران مرغ (بدون استخوان) به مقدار لازم
آب لیمو ترش تازه یک چهارم پیمانه
نمک یک قاشق چایخوری
دارچین یک قاشق چایخوری
فلفل هندی یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
پیاز سفید یک عدد
ماست ۲ پیمانه
روغن زیتون سه چهارم پیمانه
سیر خرد شده یک قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا یک قاشق غذاخوری
زیره سبز یک قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس
خیار یک عدد
آب لیمو ترش یک چهارم پیمانه
جعفری ۲ قاشق سوپخوری
ماست ۲ پیمانه
شوید ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه دونر کباب خانگی
مرحله اول
مهمترین نکته برای تهیه دونر کباب خانگی، سسی است که گوشت را در آن مزهدار میکنیم. برای همین اول سراغ آماده کردن سس میرویم. یک کاسه نسبتا متوسط بردارید و دو پیمانه از ماست را داخل کاسه بریزید. به ترتیب آب لیمو ترش، روغن زیتون، نمک، سیر، دارچین، پودر پاپریکا، فلفل هندی، زیره سبز، فلفل سیاه و پودر تخم گشنیز را اضافه کنید و سس را مخلوط کنید و کنار قرار دهید.
مرحله دوم
مغز رانها را بکوبید و داخل یک ظرف گود ریخته، سپس آنها را داخل سسی که آماده کردهایم به مدت یک ساعت بخوابانید.
مرحله سوم
در این فاصله سراغ آماده کردن سسی میرویم که میخواهیم دونر را با آن سرو کنیم. خیار را با رنده ریز داخل یک کاسه رنده کنید. دو پیمانه ماست، لیمو ترش، شوید، جعفری، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. سس را حدود ۳۰ دقیقه کنار بگذارید.
مرحله چهارم
بعد از یک ساعت سر و ته یک پیاز درسته را برش دهید. یک سیخ چوبی بردارید. پیاز را به سیخ بکشید و آن را انتهای سیخ قرار دهید. تکههای مرغ را روی هم به سیخ بکشید. سیخ را به مدت یک ساعت و نیم با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد داخل فر قرار دهید. بعد از یک ساعت و نیم مرغ پخته و دونر کباب شما آماده است. دونر را برش دهید و با نان و سس سرو کنید. نوش جان!
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب سوپ لوبیا ایتالیایی، سوپی خوشرنگ و متفاوت را مطالعه کنید.