خورشت کنگر ؛ بخورید و لنگر بیندازید!
خورشت کنگر یکی از خورشتهای سنتی ایرانی است که بهعنوان یک خورشت فصلی شناخته میشود.
خورشت کنگر علاوه بر طعم و عطر خوبی که دارد، برای بدن هم مفید است. کنگر خواص ارزشمندی مانند تقویت قلب، اشتهاآوری، تقویت دستگاه گوارش و کمک به هضم آسان غذا دارد.
خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ میشود. ولی میتوان آن را با گوشت مرغ یا بوقلمون هم تهیه کرد. البته این خورشت خوشمزه را میتوان بدون گوشت و بهصورت کاملاً گیاهی هم درست کرد.
مواد لازم:
نعناع: ۵۰ گرم
کنگر: ۶۰۰ گرم
جعفری: ۱۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
لیموعمانی: ۲ عدد
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سپس مقداری زردچوبه به آن بیفزایید.
گوشت را بهصورت خورشتی (مانند خورشت قورمه سبزی) خرد کرده، به قابلمه اضافه کنید.
مخلوط گوشت و پیاز را خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. رب گوجهفرنگی را به مواد افزوده و تفت دادن را ادامه دهید تا رب سرخ شود.
چند لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و بگذارید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
کنگر را پس از تمیز کردن بشویید و آبکشی کنید. سپس به اندازۀ دلخواه خرد کنید. نعناع و جعفری را هم ساطوری خرد کنید. سپس کنگر را با نعناع و جعفری در تابه با کمی روغن تفت دهید.
وقتی گوشت نیمپز شد، سبزیجات سرخ شده را به آن اضافه کنید.
لیموعمانیها را با یک چنگال سوراخ کنید و ۳۰ دقیقه در یک لیوان آب بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. یک ساعت پایانی پخت خورشت، لیموعمانیها را با مقداری نمک و فلفل به خورشت افزوده،بگذارید خورشت با حرارت ملایم جا بیفتد.
پس از پخت خورشت، طعم آن را بچشید. اگر ترشی آن کم بود، میتوانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید.
همچنین بخوانید:
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
کله جوش سنتی اصفهان
آلبالو پلو با گوشت قلقلی
آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده
هویج پلو ، شیرین خوش رنگ