خورشت کدو سبز؛ خورشت اصیل ایرانی
کدو سبز دارای ارزش غذایی بالا و حاوی ویتامینها و مواد مغذی فراوانی است که در پایین آوردن چربی خون و لاغری نیز بسیار مفید است.
یکی از خورشتهای ساده و اصیل ایرانی، خورشت کدو سبز (کدو مسما) است که همه ما طعم خوش آن را چشیدهایم. با ما در این قسمت از آموزشهای آشپزی مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت کدو سبز با گوجه فرنگی و سیبزمینی را به شما آموزش دهیم.
خورشت کدو سبز را بسیاری با نام کدو مسما میشناسند. از دلایل محبوبیت این خورشت، علاوه بر طعم آن، سادگی طبخ و تنوع آن است. خورشت کدو با گوشت، بدون گوشت، با مرغ یا گوشت چرخ شده هم تهیه میشود؛ حتی در برخی مناطق به آن لپه و لیمو عمانی هم اضافه میکنند که ترکیب بسیار خوشمزهای میشود. خورشت کدو بدون گوشت یکی از غذاهای محبوب گیاهخواران است. از دیگر غذاهای محبوب گیاهخواران خوراک ماش است که قبلاً آموزش دادهایم.
مواد لازم برای خورشت کدو سبز
کدو یک و نیم کیلوگرم
گوجه فرنگی ۴ عدد
سیب زمینی ۳ عدد کوچک
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
رب آلوچه یا لواشک آلو ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۳ حبه
کره ۲۵ گرم
آب لیموترش تازه به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازم
زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
طرز تهیه خورشت کدو سبز
۱. کدوها را پوست بگیرید و از وسط به دو قسمت تقسیم کنید تا ضخامت کدوها کمتر شود تا حین پخت از هم باز نشوند. اگر کدوها خیلی بزرگ بودند یک برش عرضی هم به آنها بزنید تا کوتاه و هماندازه شوند. سپس دو طرف کدوها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
۲. بعد از کدوها، سیب زمینیها را حلقه حلقه برش بزنید و در روغن سرخ کنید.
۳. بعد از خارج کردن سیب زمینیهای سرخ شده، گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و با درب بسته اجازه دهید تا کمی سرخ شود.
۴. روغن اضافه را از تابه خارج کنید و کره را به آن اضافه کنید. حالا رب گوجه فرنگی، سیر و ادویهها را در کره تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
۵. بعد از اینکه رب و سیر کمی تفت خوردند ۳ پیمانه آب جوشیده به تابه اضافه کنید.
۶. اجازه دهید سس به جوش بیاید و سپس رب آلوچه یا برشهای لواشک را به همراه آب لیمو ترش و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و نمک آن را تنظیم کنید.
۷. در این مرحله کدو و سیب زمینی سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته به مدت ۱۵ دقیقه بپزد. دقت کنید که کدوها زود له میشود و نیاز به پخت زیادی ندارد.
۸. در لحظه آخر، گوجهها را به خورشت اضافه کنید و خورشت را سرو کنید تا گوجهها له نشود. نوشجان.
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید