خورشت قیمه بادمجان ؛ خوشمزه و کاملا ایرانی
خورشت قیمه بادمجان تلفیقی از خورشت قیمه و خورشت بادمجان است که بسیار لذیذ است و برای تنوع غذایی خوب است.
خورشت قیمه بادمجان یکی از خورشتهای اصیل و خوشمزۀ ایرانی است که به روشهای مختلفی طبخ میشود. این خورشت تقریباً شبیه خورشت قیمه سیبزمینی است. با این تفاوت که بهجای سیبزمینی در آن از بادمجان استفاده می شود.
مواد لازم:
بادمجان قلمی: ۶ عدد
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
گوجهفرنگی: ۲ عدد
لپه: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم
طرز تهیه:
برای رفع نفخ و نرم شدن لپه، آن را چند ساعت در آب خیس کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس نمک، فلفل، مقداری ادویه و زردچوبه به آن بیفزایید تا یکدست شوند.
رب را هم به مواد افزوده و تفت دهید تا خوشرنگ شود.
گوشت خورشتی را پس از شستن بهصورت قیمهای خرد و به پیاز اضافه کنید. گوشت را تا وقتی که کاملاً سرخ شود، تفت دهید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، لپهها را آبکشی کرده و به مواد بیفزایید.
تفت دادن را ادامه دهید تا لپهها کمی سرخ شوند. سپس چند لیوان آب جوش اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید تا گوشت و لپه با حرارت ملایم بپزند.
در حین پخت خورشت، بادمجانها را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید. مقداری نمک روی آنها بپاشید تا آب و تلخی بادمجان خارج شود و هنگام سرخ کردن روغن زیادی به خود نگیرد.
پس از ۲۰ دقیقه بادمجانها را آبکشی کرده و با یک دستمال تمیز خشک کنید. سپس آنها را در تابه سرخ کنید. کمی از آب خورشت در تابه بریزید تا بادمجانها بپزند.
گوجهفرنگیها را هم حلقهحلقه کرده، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید.
وقتی خورشت روغن انداخت و آماده شد، زعفران دمکرده در آن بریزید تا عطر و طعم خوبی بگیرد.
در صورت تمایل میتوانید در مراحل پایانی پخت، کمی آبغوره اضافه کنید.
وقتی خورشت آماده شد، آن را در ظرف بریزید و با گوجهفرنگیهای سرخ شده تزیین کنید.
همچنین بخوانید:
خورشت بادمجان ؛ خوش طعم پر طرفدار