خورشت فسنجان ملس و جا افتاده با مرغ
این خورشت در نقاط مختلف کشور به صورت ملس، ترش و شیرین و با گوشت قلقلی، اردک و مرغ پخته میشود.
خورشت فسنجان یکی دیگر از خورشتهای اصیل و شکیل ایرانی است که به قول معروف طرفداران دو آتیشه بسیاری دارد. خورشت فسنجان مثل قیمه نثار، باقالی پلو و مرصع پلو از غذاهای مجلسی به حساب میآید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان با مرغ
مرغ یک عدد
پیاز ۳ عدد
شکر ۳ قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
مغز گردو ۷۵۰ گرم
رب انار ۵ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ
مرحله اول
برای تهیه خورشت فسنجان ملس و جا افتاده با مرغ ابتدا باید تکههای مرغ را به مقداری نمک، فلفل و زعفران دم کرده آغشته کنید و با دو قاشق غذاخوری روغن تفت دهید. سپس پیازها را رنده کنید، یک قابلمه برداشته و آنها را با مقداری روغن تفت دهید و مقداری زردچوبه اضافه کنید.
مرحله دوم
گردوها را چرخ کنید و بعد از این که پیازها کمی طلایی و نرم شد، به قابلمه اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه رب انار را بیفزایید و مجددا تفت دهید. شعله را زیاد کنید تا آب خورشت به جوش آید سپس شعله را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.
مرحله سوم
مرغها را به مخلوط پیاز و گردو اضافه کرده و چند لیوان آب را روی مواد بریزید. در همین مرحله اگر اهل فسنجان شیرین هستید، دو قاشق غذاخوری شکر را اضافه کنید. اگر میخواهید طعم خورشت شما ملس باشد کافی است یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید. شعله را زیاد کنید تا آب خورشت به جوش آید سپس شعله را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.
مرحله چهارم
هر از چند گاهی خورشت را هم زده و منتظر بمانید تا به مدت سه تا چهار ساعت خورشت خوب جا افتاده و روغن بیاندازد. خورشت فسنجان جا افتاده و مجلسی شما بعد از این زمان آماده است. نوش جان.
نکات پخت فسنجان جا افتاده و مجلسی
پخت فسنجان حدود پنج تا شش ساعت طول میکشد، تا خورشت کاملا جا افتاده و روغن بیاندازد؛ بنابراین صبور باشید و اجازه دهید تا خورشت آرام آرام جا بیفتد.
به هیچ وجه مرغها را زودتر به خورشت اضافه نکنید. چون ممکن است تا زمان جا افتادن خورشت، مرغها وا بروند.
هر از چند گاهی خورشت را بچشید و به میزان ذائقهتان اندازه رب انار را چک کنید.
بهتر است گردوها را چرخ کنید تا بیشتر روغن بیاندازند.
با اضافه کردن شکر، رنگ خورشت مقداری تیرهتر میشود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب خورشت بامیه خوشمزه بدون گوشت را مطالعه کنید.