حلیم بادمجان و ترفندی برای کشدار شدن آن
حلیم بادمجان بیشتر اصالتی شیرازی، کرمانی و اصفهانی دارد، اما امروزه در تمام نقاط کشورمان پخته میشود.
حلیم بادمجان یک غذای خوشمزه ایرانی است و کمتر پیش میآید که کسی آن را دوست نداشته باشد. حلیم بادمجان غذایی با ارزش تغذیهای بالا است. این غذا مانند میرزاقاسمی و کشک بادمجان طرفداران بیشماری دارد. حلیم بادمجان را به عنوان یک پیشغذای خوشمزه و یا غذای اصلی همراه با نان میتوان در مهمانیها سرو کرد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه حلیم بادمجان را یاد بگیریم.
مواد لازم
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
بادمجان ۱ کیلو
برنج ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
پیاز ۳ عدد
سیر ۴ تا ۵ حبه
کشک ۱۰۰ گرم
گردو آسیابشده ۱۰۰ گرم
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
نعنا خشک ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج
مرحله اول
ابتدا بادمجانها را پوست کنده و قاچ بزنید. سپس آنها را مقداری نمک بزنید و آن را در کناری قرار دهید تا تلخی آن از بین برود. بادمجانها را در روغن سرخ کنید و بعد از سرخ شدن، آنها روی کاغذهای جذب کننده روغن قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
مرحله دوم
یک عدد پیاز و سیر را خرد کنید و در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و کمی پیازها را با زردچوبه تفت دهید. سپس گوشتهایی را که از قبل شستهاید به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. سپس مقداری آب به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد. بعد از اینکه گوشت شما سرد شد آن را ریش ریش کرده و در قابلمهای بریزید.
مرحله سوم
بادمجانهایی را که قبلا سرخ کرده بودید به گوشت ریشریش شده اضافه کنید. گردوهای آسیابشده را به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید تا با حرارت ملایم گردوها روغن بیندازند.
مرحله چهارم
در قابلمهای آب را جوش آورده و برنج را همراه با کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج تا زمانی که له شود بجوشد.
مرحله پنجم
حال عدس را با مقداری آب در قابلمهای ریخته و بگذارید تا عدس کاملا پخته و له شود. سپس برنج و عدس پختهشده را با یک گوشتکوب له کنید و به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید.
مرحله ششم
۲ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد و در روغن سرخ کنید. مقداری نعنا هم در روغن ریخته و یک تفت بدهید. نصف پیاز و نعنا داغها را در قابلمه حاوی گوشت بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید و حرارت را کم کنید و دائم آن را هم بزنید. هم زدن باعث میشود حلیم بادمجان شما ته نگیرد و هم باعث کش آمدن غذا میشود.
مرحله هفتم
سپس کشک را با مقداری زعفران و آب جوش مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه حرارت را کم کنید تا طعم کشک به خورد مواد برود و سپس حلیم بادمجان شما آماده است.
نکات مهم در طرز تهیه حلیم بادمجان
اگر میخواهید حلیم شما حالت کشداری پیدا کند، از گوشت گردن استفاده کنید.
میتوانید در صورت تمایل عدس را حذف کنید و حلیم بادمجان را تنها با برنج بپزید.
پیشنهاد مطالعه: چند نوع سوپ رژیمی و خوشمزه را بخوانید.