تهیه باقلوا یزدی در منزل
باقلوا یکی از اصیلترین سوغات یزد است که اکثر افراد آن را دوست دارند.
باقلوا یزدی را همه میشناسند. این شیرینی اکثراً از قنادیها تهیه میشود. ولی با کمی دقت و حوصله میتوانید باقلوا را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم داخل باقلوا:
پودر پسته یا بادام: ۳۰۰ گرم
پودر قند: ۱۵۰ گرم
هل: نصف قاشق غذاخوری
مواد لازم شربت باقلوا:
شکر: ۵۰۰ گرم
آب: ۲ لیوان
گلاب: نصف لیوان
مواد لازم خمیر باقلوا:
زردۀ تخممرغ: ۲ عدد
روغن مایع: ۳ قاشق سوپخوری
بیکینگپودر: نصف قاشق مرباخوری
شیر: یک استکان
کره: ۱۰۰ گرم
نمک به میزان لازم
گلاب به میزان لازم
آرد سفید به میزان لازم
طرز تهیه:
پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل ترکیب کنید.
شکر را با آب مخلوط کرده و روی شعله بگذارید. وقتی کمی غلیظ شد، گلاب را اضافه کرده و پس از چند جوش، شربت را از روی حرارت بردارید. آن را از صافی رد کنید تا شفاف شود.
بیکینگپودر و نمک را در شیر حل و روغن و زردههای تخممرغ را مخلوط کنید. شیر را به آن بیفزایید.
آرد را الک کرده و کمکم به مواد اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد. خمیر را یک تا دو ساعت در کیسۀ نایلونی بگذارید.
از خمیر به اندازۀ یک نارنگی بردارید و با وردنه آن را نازک کنید. در کف جعبهای فلزی یا ظرفی که قابل استفاده در فر باشد، خمیر را پهن کنید.
خمیر دوم را به همین ترتیب پهن کرده و روی لایۀ اول بگذارید. سپس مواد داخل باقلوا را روی ۲ لایه خمیر پهن کنید و با دست فشار دهید. کمی گلاب را روی لایههای مواد بپاشید.
دوباره یک خمیر دیگر باز کنید. با وردنه نازک کرده و روی مواد بگذارید. سپس کنارههای اضافی را با کارد جدا کنید. تمام مواد را بهصورت لوزی یا مربع برش دهید.
کره را داغ کنید و روی شیرینی بریزید. جعبه را در فر بگذارید تا روی باقلوا طلایی شود.
پس از خارج کردن باقلوا از فر، شربت را کمکم روی آن بریزید تا کاملاً جذب شیرینی شود. پس از خنک شدن باقلوا آن را سرو کنید.
همچنین بخوانید:
مربای گل سرخ ، خوش عطر و خوش رنگ
کیک اسفنجی ، ساده و خوشمزه
پاپ کورن ؛ اشتباهات رایج پخت
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ