وبلاگ من

هنر آشپزی
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

ترفندهای جلوگیری از اشک ریختن موقع خرد کردن پیاز

10 دی 1400 توسط delta mod

در زمان خرد کردن پیاز، آنزیم‌های رهاشده از آن در برخورد با چشم اشک شما را در می‌آورد. در این مطلب شما را با روش‌های جلوگیری از اشک‌آلود شدن چشم‌ها هنگام خرد کردن پیاز آشنا می‌کنیم.

پیاز به بسیاری از غذاهای مورد علاقه ما طعم می‌بخشد، بنابراین اجازه ندهید چند قطره اشک شما را از پیاز دور کند. هر کسی که حتی یک‌بار پیاز را برش داده باشد می‌داند که بریدن پیاز همان و درآمدن اشک همان! با توجه به نقش مهم و برجسته پیاز در سفره غذای خاورمیانه، حل این مشکل یکی از چالش‌های آشپزی همه ماست. با مجله دلتا همراه باشید تا ترفندهای جلوگیری از اشک ریختن موقع خرد کردن پیاز را یاد بگیریم.

 

آن چیزی که اشک ما را درمی‌آورد یک ماده شیمیایی تحریک‌کننده است که با برش‌خوردن لایه‌های پیاز آزاد شده و باعث می‌شود چشم‌ها بسوزند.

ترکیب شیمیایی موجود در پیاز
ترکیبی از گوگرد به نام پروپیل سولفوکسید در پیاز وجود دارد که وقتی پیاز را برش می‌دهید در هوا پخش می‌شود. هنگامی که این ماده با رطوبت، مثلا بخار آب موجود در هوا یا رطوبت طبیعی اطراف چشم شما تماس پیدا می‌کند، به اسید سولفوریک تبدیل می‌شود. اسید سولفوریک بویی قوی دارد و چشم شما را تحریک می‌کند. غده‌های اشک در چشم به‌سرعت مشغول به کار شده و تلاش می‌کنند تا چشم را بشویند.

حالا که دلیل اشک‌بار بودن پیاز را فهمیدیم، می‌دانیم هر چیزی که جلوی رسیدن پروپیل سولفوکسید به چشم را بگیرد، می‌تواند چشمان ما را هم از سوزش برهاند. بخار داخل آشپزخانه باعث افزایش احتمال سوزش چشم هنگام خردکردن پیاز می‌شود.


ترفندهای جلوگیری از اشک ریختن
چند ترفند برای جلوگیری از اشک ریختن هنگام بریدن پیاز وجود دارد. دفعه بعد که برای خردکردن پیاز آماده می‌شوید، کار خود را با بریدن و دورریختن کمی از ته پیاز که ریشه‌های کوچک رشته‌ای زیادی از آن آویزان است، شروع کنید تا بیشتر ترکیبات سولفوریک (که در ریشه وجود دارند) جدا شوند. سپس پوست آن را جدا کرده و با اشک کمتری برش دهید.

 

برخی آشپزها پیازها را قبل از برش‌دادن به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال یا ۱۰ دقیقه در فریزر می‌گذارند که به کمتر اشک‌ریختن هنگام خردکردن پیاز کمک می‌کند، زیرا ترکیبات گوگردی دیگر به‌راحتی در هوا رها نمی‌شوند.

اگر به غذاهایی که پیاز در آن نقش دارد علاقه دارید، بورانی مرغ را بخوانید.

اگر تعداد زیادی پیاز دارید که جوانه‌ زده‌اند و دیگر مایل به خوردن آن‌ها نیستید می‌توانید آن‌ها را در گلدان کم‌عمقی بکارید و از گل‌های زیبایش لذت ببرید.

 

پیشنهاد مطالعه: اگر به ترفندهای آشپزی علاقه دارید برای رفع بوی سوختگی قورمه سبزی چه کنیم؟ را بخوانید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: ترفند آشپزی مجله آشپزی دلتا مجله دلتا

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

وبلاگ من

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس