تا حالا قیمه ریزه درست کرده اید؟
قیمه ریزه اصفهان غذایی خوشمزه است که به دلیل شکل تهیه، به آن کوفته ریزه هم میگویند.
غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانیها جایگاه ویژهای دارند. بعضی از این غذاها مخصوص یک شهر و یک فرهنگ است. به همین دلیل ممکن است برای شهرها و فرهنگهای دیگر غذای جدیدی محسوب شود. قیمه ریزه غذایی سنتی و قدیمی، متعلق به شهر هنر و تاریخ ایران، اصفهان است.
قیمه ریزه نخودچی در گویش اصفهانی به قیمه زه نخودچی و گاهی قرمزه نخودچی معروف است. این غذا از ترکیب گوشت و آرد نخودچی درست میشود. برخلاف کوفته نخودچی که برای تهیۀ آن از مقدار قابل توجهی گوشت استفاده میشود، نسبت آرد نخودچی و گوشت در قیمه ریزه برابر است. به همین خاطر در مقایسه با کوفته، بافت نرمتری دارد.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
آرد نخودچی: 250 گرم
پیاز: یک عدد
آب ولرم: یک پیمانه
پیاز داغ: 2 قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز داغ را با رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و نصف پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کرده، 10 دقیقه بگذارید تا کمی غلیظ شود.
پیاز را رندۀ ریز کنید. به آن نمک، فلفل و زردچوبه افزوده، همراه با گوشت ورز دهید. سپس آرد نخودچی را اضافه کنید. بقیۀ آب را کمکم در مواد بریزید. مخلوط را کاملاً ورز دهید تا خمیر یکدستی درست شود.
نعناع خشک را پودر و با مواد مخلوط کنید. با دست خیس از مواد به اندازۀ گردو بردارید. آنها را کامل گرد کرده و در سس آماده شده بیندازید. بگذارید کاملاً پخته و جاافتاده شوند. برای پخت کامل حدود یک ساعت زمان لازم است.
توجه داشته باشید که این خوراک در آخر باید کمی آب داشته باشد تا زمان سرو زیرِ قیمه ریزهها ریخته شود. قیمه ریزه را میتوانید با نان سنگک یا نان محلی و سبزی خوردن میل کنید.
همچنین بخوانید:
کله جوش سنتی اصفهان
پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف
جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر
کشک بادمجان مجلسی