بریانی اصفهان ، غذای خوشمزه نصف جهان
بریانی اصفهان از غذاهای سنتی و معروف این شهر است که با گوشت گوسفندی درست میشود.
امروز میخواهیم حال و هوای رستورانهای سنتی اصفهان را به خانه شما بیاوریم و عطرشان را در آشپزخانهتان به پا کنیم. بریانی یکی از غذاهای محبوب برای اصفهانیها و مسافران این شهر است. در ادامه این مطلب طرز تهیه بریانی را خواهید خواند. با مجله دلتا همراه باشید.
به خاطر داشته باشید که گوشت بریانی از برشهای ارزان و چربیدار شقه گوسفند انتخاب میشود. مانند قلوهگاه، دنده، گردن و اضافات راسته. از آنجا که گوشت در نهایت چرخ میشود، شکل و اندازه تکهها اهمیتی ندارد.
مواد لازم برای تهیه بریانی
گوشت با استخوان یک کیلو
قلوه گوسفند یک جفت
کشک ساییده شده نصف پیمانه
زعفران ساییده شده ۲ قاشق چایخوری
نان سنگک به مقدار لازم
جگر سفید گوسفند یک دست
پیاز یک عدد
فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری
دارچین ساییده شده یک قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه بریانی
مرحله اول
گوشت، جگر و قلوه را پاک کنید و بشویید. پیاز را هم به چهار قسمت تقسیم کنید. سپس گوشت و پیاز را در ۳ لیتر آب روی شعله زیاد بگذارید. کف گوشت را بگیرید، شعله را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
مرحله دوم
در پایان ساعت اول، نمک و فلفل را اضافه کنید. اجازه دهید گوشت به مدت ۲ ساعت بپزد و مراقب باشید که له نشود. پس از پخت، گوشت و جگر سفید و قلوه را از آب بیرون بیاورید و در آبکش بگذارید.
دو تا سه قاشق زعفران را در آب داغ حل کنید و نیمی از آن را در آب گوشت بریزید.
مرحله سوم
استخوانها را از گوشت جدا کنید. گوشتهای بدون استخوان را همراه با جگر سفید خرد کرده از چرخگوشت بگذرانید. باقیمانده محلول زعفران را روی گوشت چرخ کرده بریزید و مخلوط کنید.
مرحله چهارم
فر را روی دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. مخلوط گوشت را در ظرف بریزید و روی آن را صاف کنید. کمی از آب گوشت را روی ظرف بریزید. دارچین و فلفل سیاه را هم بیفزایید و ظرف را برای ۱۵ دقیقه در فر بگذارید. آب گوشت را داغ کنید و با کشک در یک کاسه بریزید.
مرحله پنجم
قلوه را به صورت چند ورقه نازک ببرید. ظرف بریانی را با ورقههای قلوه تزیین کنید و با کاسه آب گوشت و نان سنگک و ریحان و یک پارچ دوغ سر سفره بگذارید. نوش جان.
نکته
بریانی را بدون جگر سفید هم میتوان درست کرد. اما جگر سفید آب گوشت بریانی را خوشمزهتر میکند. با این وجود در بعضی کتابها طرز تهیه بریانی بدون قلوه و جگر سفید آمده است.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب خورشت داود پاشا، همتای ترکیهای فسنجان را مطالعه کنید.