اکبر جوجه به روش اصیل گلوگاهی
این غذا اولین بار توسط حاج علی اکبر کلبادی و همسرش که سالهای سال در قهوهخانههای جاده شمال آشپزی میکردند تهیه شد.
برای تهیه این غذا از جوجه مرغ یک ماهه استفاده میشود که در روغن و کره فراوان سرخ میشود. این غذا سس مخصوصی هم دارد که ماده اصلی آن رب انار است. با طرز تهیه اکبر جوجه با کره همراه مجله دلتا باشید.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه
مرغ کوچک یا جوجه یک عدد
نمک به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
رب انار یک فنجان
گردو خرد شده نصف فنجان
کره ۱۰۰ گرم
فلفل سیاه به مقدار لازم
آب نصف لیوان
آب نارنج نصف فنجان
طرز تهیه اکبر جوجه
مرحله اول
اکبر جوجه را میتوانید هم به صورت مرغ درسته و هم به صورت خرد شده تهیه کنید. در صورتی که از مرغ درسته استفاده میکنید پیشنهاد میکنیم از جوجه مرغ کوچک استفاده کنید. در غیر این صورت میتوانید مرغ را چهار تکه کنید.
همچنین پوست مرغ را به هیچ وجه جدا نکنید. برای شروع ابتدا یک قابلمه یا ماهیتابه گود بردارید و کره را داخل آن بریزید. یک لیوان روغن مایع را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
مرحله دوم
روی تکههای مرغ را کمی نمک و فلفل سیاه بریزید و ماساژ دهید. سپس آنها را داخل روغن قرار دهید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ حدود پنج تا شش دقیقه بپزد. سپس در قابلمه را بردارید و مرغ را برگردانید تا طرف دیگر آن هم به همان مدت بپزد.
مرحله سوم
پس از این که هر دو طرف مرغ کمی پخته شد، زعفران دم کرده را روی تکههای مرغ بریزید. نصف لیوان آب را کم کم به مرغها اضافه کنید و در قابلمه را دوباره قرار دهید. اجازه دهید تا تکههای مرغ به مدت دو ساعت در مخلوط روغن و زعفران پخته و سرخ شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله سس رب انار مخصوص که بسیار ساده است را آماده کنید. برای این کار ابتدا چند عدد گردو را بشکنید و مغز آنها را خرد کنید. ما به تقریبا نصف فنجان مغز گردو خرد شده نیاز داریم. سپس یک فنجان رب انار را داخل یک کاسه بریزید.
آب دو تا سه عدد نارنج را بگیرید و به رب انار اضافه کنید و هم بزنید. گردوهای خرد شده را هم به سس اضافه کنید و خوب هم بزنید.
زمانی که همه جای مرغها کاملا سرخ شده بودند آنها را از قابلمه خارج کنید. آنها را داخل یک ظرف مخصوص پذیرایی بچینید. سپس میتوانید سس رب انار را روی اکبر جوجه بریزید و سرو کنید. نوش جان!
چند نکته
این غذا در مازندران در کنار برنج کته زعفرانی سرو میشود.
سس رب انار را میتوانید روی اکبر جوجه بریزید. همچنین میتوانید مقداری از آن را داخل پیاله بریزید و در کنار هر بشقاب سرو کنید.
در برخی از موارد، جوجهها را قبل از سرخ کردن مزهدار میکنند. برای این کار میتوانید جوجهها را از یک شب قبل در مخلوط پیاز، سیر و آب لیموترش قرار دهید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه پلو مرغ مجلسی و حرفهای را مطالعه کنید.