آش گوجه فرنگی تبریز
آشهای ایرانی انواع متفاوتی دارند. آش گوجه از آشهای پرطرفدار و محبوب ایرانی است.
آش گوجه فرنگی یا «آبغورا آشی» یکی از آشهای سنتی و پرطرفدار تبریز است. آش گوجه به روشهای گوناگون طبخ میشود و در هر شهری به یک نام معروف است. آش گوجه بسیار خوشمزه است و خاصیت زیادی دارد.
مواد لازم:
گوجهفرنگی: 1/5 کیلو
سبزی آش: ۷۵۰ گرم
پیاز: 3 عدد
لوبیا چشمبلبلی: نصف لیوان
نخود: نصف لیوان
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
آبغوره: یک لیوان
آب گوشت: ۳ لیوان
بلغور: یک استکان
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
لوبیا و نخود را حداقل ۶ ساعت خیس کرده، چند بار آبشان را عوض کنید تا نفخ آور نباشند. در یک قابلمه مقداری روغن داغ کرده، پیاز را در آن سرخ کنید تا سبک شود. مقداری زردچوبه به آن افزوده، بگذارید کاملاً طلایی شود. نیمی از پیاز داغ را میتوان برای تزیین برداشت.
لوبیا و نخود را از آب در آورده و با پیاز تفت دهید. سپس ۵-۶ لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید تا یک ساعت با حرارت متوسط و در بسته بپزند.
بعد از نرم شدن حبوبات، بلغور را بشویید. آن را با آب گوشت داخل قابلمه بگذارید.
سبزی خرد شده را داخل مواد بریزید. دقت کنید آش در این مرحله نباید خیلی آب داشته باشد. اگر نیاز به آب بود، حتماً از آب جوش استفاده کنید. در قابلمه را بسته، ۲۰ دقیقه بگذارید سبزی بپزد. گوجهها را مخلوط کنید. ۲۰ دقیقه بعد از ریختن سبزی، آب گوجهفرنگی را به آش اضافه کنید.
یک قاشق نعناع خشک را بدون تفت دادن داخل آش بریزید و ادویه را هم اضافه کنید. حرارت زیر آش را ملایم کرده، ۳۰دقیقه بگذارید تا آش جا بیفتد.
بعد از جا افتادن آش، آبغوره را داخل آش ریخته، شعله را خاموش کنید. مدام هم بزنید تا آبغوره به خورد آش برود.
آش گوجه فرنگی را با پیاز داغ و نعناع خشک تفت داده و تزیین کنید.
همچنین بخوانید:
آب دوغ خیار مجلسی
سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب
طرز تهیه پنکیک سبزیجات ؛ آسان و لذت بخش
خوراک لوبیا سفید و سبزیجات با نیمرو