آش گندم و جو ، مناسب روزهای سرد
آش گندم یکی از انواع آشهای سنتی و قدیمی ایرانی است که مانند دیگر آشهای اصیل ایرانی حاوی سبزیجات معطر و انواع حبوبات است.
یکی از آشهای خوشمزهای که میتوانید برای روزهای سرد سال درست کنید آش گندم و جو است که به آن آش گندم هم گفته میشود. در ضمن یکی از خوبیهای آش این است که میتوان روی آن را به شکلهای مختلف با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ طرح داد و برای تزیین سفره از آن استفاده کرد. امیدواریم این آش خوشمزه را تهیه کنید و از آن لذت ببرید. با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش گندم و جو
گندم ۲ لیوان
جو ۱ لیوان
باقلا ۱ لیوان
برنج ۵ قاشق غذاخوری
پیاز ۳ عدد
سیر ۱۰ حبه
سبزی آش (جعفری، تره، گشنیز و اسفناج) ۳۰۰ گرم
چغندر ۲ عدد
نعناع خشک و کشک به مقدار لازم
طرز تهیه آش گندم و جو
مرحله اول
گندم و جو را از شب قبل با چند لیوان آب خیس کنید. سبزی آش را تمیز کنید و بشویید. سپس با چاقو ساطوری کنید (ریز خرد کنید).
مرحله دوم
داخل قابلمه چند لیوان آب بریزید. گندم و جو را اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش آمد برنج شسته را اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مواد به آرامی بپزند (اگر در طول پخت آش آب بیشتر نیاز بود میتوانید آب جوش اضافه کنید).
مرحله سوم
پیازها را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس سیرهای خردشده و سبزیهای ساطوریشده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید و پس از اینکه گندم و جو پختند آنها را به آش اضافه کنید.
مرحله چهارم
چغندرهای قرمز و باقلاها را جداگانه بپزید و همراه با ۲ قاشق غذاخوری کشک به مواد دیگر اضافه کنید (این مواد را ۳۰ دقیقه آخر کار اضافه کنید). پس از ۳۰ دقیقه آش را در ظرف بکشید و همراه با نعناع داغ، کشک و پیاز داغ تزیین و سرو کنید.
نکات تهیه آش گندم
این آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و ریش ریش کنید و همزمان با اضافه کردن سبزیها به مواد اضافه نمایید.
برای تهیه نعناع داغ کمی نعناع خشک را با مقداری روغن به مدت یک دقیقه تفت دهید.
سبزیهای آش شامل ترکیبی مساوی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است اما اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر هم میتوانید استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه: سوپ برش روسی با لبو، مخصوص روزهای سرد را بخوانید.